Ambachtelijk eten bij ’t Gebraad

Al sinds 1979 zit in een muurtje naast het Witte Paard een horecapunt. Vanaf 2015 is het verder gegaan onder een nieuw assortiment en een nieuwe naam. Maar het heeft tot 2017 moeten duren voordat ik bij ’t Gebraad ging eten.

Omschrijving

Het horecapunt heeft een breed uitgifteluik met aan weerzijde vitrines waarin we het een en ander kunnen zien in potten en pannetjes. Aan de rechterkant van de balie kan je opgeven wat je wilt eten. Zodra je dit hebt opgeven wordt het aan de linkerkant klaargemaakt. Binnen is het verkooppunt gethematiseerd als een ouderwetse slagerij met onder andere worstjes en pannetjes aan de muren. Tevens hangen hier twee borden waarop de verdeling van varkens en rundvlees staat. Aan de luifels hangen de menukaarten waarop staat wat ze hier verkopen. Boven het horecapunt is een groot naambord te vinden waaronder staat dat hier Hollandse vleesspecialiteiten worden verkocht.

Voor het horecapunt zijn een paar statafels geplaats waar je het eten kan opeten. Verder staan er verdeeld over het Witte Paardplein nog wat losse banken.

Het eten

Het assortiment van ’t Gebraad bestaat zoals al eerdergenoemd vooral uit Hollandse vleesspecialiteiten. Je hebt keuze uit vloerbrood of een normaal broodje met een gehaktbal, gegrilde worst op vloerbrood of een halve rookworst. Daarnaast verkopen ze ook veel verschillende frisdranken, koude draken en Jupiler bier.

Toen wij er wat namen op 5 mei 2017 besloot ik om de gegrilde worst met vloerbrood te nemen. Van alle broodjes die we hier genomen hadden zag deze het er smakelijkste uit. Zelf vind ik het heel leuk dat ze voor vloerbrood gekozen hebben aangezien dit gezond brood is en ook wat ambachtelijks uitstraalt. Het broodje bestond naast de gegrilde worst (die ter plekke werd gegrild!) nog uit tomatensalsa en een pittige paprikasaus. Dit was een goede combinatie met de gegrilde worst aangezien deze de pittigheid van de saus een beetje in toom houdt.

Naast het broodje met de gegrilde worst hebben we ook twee verschillende soorten broodjes met gehaktbal genomen. We hebben het normale broodje met gehaktbal en het vloerbrood met gehaktbal en satésaus genomen. Bij het normale broodje kreeg je een pistoletje waarin vier gehaktbalen lagen die meer op hamburgers leken. Hierover heen hadden we zelf nog een saus gedaan. Bij het vloerbrood zat er zoveel satésaus op dat je de gehaktballen niet goed kon zien. Het broodje zag er zelf daardoor niet al te smakelijk uit maar gelukkig smaakte hij wel gewoon lekker. Boven op de satésaus zaten nog wat gefrituurde uitjes.

De broodjes die we hier hadden gegeten waren opzich wel lekker maar vulden minder dan verwacht. Daarnaast was het moeilijk om ze uit de losse hand te eten aangezien je snel morst. Desalniettemin geef ik dit horecapunt een dikke voldoende aangezien het eten er lekker was, er genoeg sta- en zit plekken waren en het leuk gethematiseerd was.

 

Geef een reactie