Biologisch eten in restaurant de Proeftuyn

In het bericht over de open dag van het vakantiepark Efteling Loonsche Land had ik al geschreven dat ik nog is wat zou eten in het restaurant van dit park. Nu heb ik me hier laten bedienen op 23 september 2017.

Omschrijving

Als we het Loonsche Land Hotel binnenlopen vragen we of we hier ook als een niet logé een hapje kunnen eten. Nu was het Efteling Park een uurtje langer open door de drukte (tot 19:00) en kwamen wij al om 17:00 het restaurant binnen. Aangezien het Efteling Park dus nog open was, was het uitgestorven in het restaurant en waren wij de enige eters.
Het restaurant heeft een vrij neutrale opzet. Er staan tafels met gekleurde stoelen. Het plafond ziet eruit alsof je het kan verwachten in een random La Place restaurant. Ze hebben een speciale kinderhoek met daarnaast de keuken waar we je vanuit het restaurant in kan kijken. Bijzonder in deze keuken is de Josper-Grill oven. Het restaurant biedt voldoende zitplekken en is erg ruim opgezet. Op sommige plekken in het restaurant staan kasten met wat nepplanten en potjes waar verschillende spullen inzitten. Hele minimale Efteling thematisering, beetje gemiste kans vind ik.

Het eten

Nog zoiets bijzonders zijn de menukaarten. Deze zijn niet vormgegeven als een normale menukaart maar bestaan uit een houten plank waar het menu op vast is geprikt. Je kan de bladzijden naar boven omslaan en het ziet er al met al wat robuust uit.

Lees ook: Open dag in vakantiepark Efteling Loonsche Land

Als hoofdgerecht hadden wij gekozen voor de Gourmet Hamburger uit de Josper-Grill oven met als bijgerecht maïskolven met gesmolten kruidenboter. Verder hadden we nog gekozen voor de Boerenkip uit de Josper-Grill oven met als bijgerecht gepofte aardappel en boerenfrites. Toen we hadden doorgegeven wat we wouden konden we stap voor stap vanuit onze plek zien hoe het eten bereid werd. Aangezien er verder niemand anders zat in het restaurant wisten we zeker dat het om onze gerechten ging. De gerechten werden vrij snel klaargemaakt en binnen een paar minuten kregen we ze al bij onze tafel.

De Gourmet Hamburger bestond uit een biologische runderburger, paprika en bbq saus tussen twee harde broodjes. Het was wat aan de flauwe kant, niet dat het slecht gekruid was maar had zelf liever nog een plakje kaas of sla op mijn hamburger gehad. De runderburger zelf was wel echt voortreffelijk! Naast dit broodje waren er nog wedges (soort grote frieten) en sla. De maïskolven in combinatie met de gesmolten kruidenboter was ook echt heerlijk en vond ik misschien nog wel het lekkerste van het hele gerecht.
De boerenkip bestond eigenlijk alleen uit kipspareribs met een dipsaus en wat rauwkost. Er zaten veel spareribs in het mandje en het vulde dan ook goed. De gepofte aardappel was wat aan de zoute kant maar smaakte verder erg lekker en was goed gecombineerd met de kruiden crème.

Uiteindelijk hebben we erg genoten van de gerechten, we hadden ze snel en ze smaakten ook nog is lekker. De opmaak was ook wel aardig gedaan zo op de borden en in de bloempotjes. Nu was het wel een raar gezicht dat het restaurant zo leeg was, maar enfin wij hebben lekker gegeten en ik zal hier nog wel is terugkomen voor de andere gerechten!

2 gedachtes over “Biologisch eten in restaurant de Proeftuyn

  1. Fijn om over jouw ervaringen met De Proeftuyn te kunnen lezen! Ga volgende week een weekendje weg met het gezin naar de Efteling en had tot voor dit artikel geen idee wat ik van het Loonsche Land kon verwachten, dus superfijn deze blogpost.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.