Een tweede rondleiding door Villa Pardoes

Een tweede rondleiding door Villa Pardoes

Nadat het albijna één jaar geleden is dat we voor het eerst een rondleiding kregen door Villa Pardoes gingen we op vrijdag 21 augustus 2016 weer op bezoek bij de villa. In de tussentijd is er een uitbreiding opengegaan en hier kwamen wij dan ook voornamelijk voor.

De uitbreiding

Toen wij ons om 13:30 melden bij de telecom van de villa komen we vrijwilliger A. Galiart tegen die ons de rondleiding zou verzorgen. Hij neemt ons snel mee naar de P.O.E.F. Hier kregen we wat te drinken aangeboden en liet hij ons een PowerPoint zien die voornamelijk ging over de uitbreiding. Ondertussen maakten we het ons gemakkelijk op de zitkussens die her en der verspreid door de ruimte lagen. Nadat we de presentatie gezien hadden zijn we de villa ingelopen. Toen we eenmaal in de villa waren wou meneer Galiart ons graag de nieuwe knutselruimte laten zien. De muren van deze ruimte zijn vrolijk en creatief beschildert en laat je daardoor echt helemaal denken aan een knutselruimte.

Hoofdzakelijk kwamen we naar de villa toe om de uitbreiding te bekijken en deze hebben we dan ook na de knutselruimte mogen bekijken. Door twee oranje gangen is de uitbreiding verbonden met de oude villa. De uitbreiding bestaat uit één ruimte waar ze aan de muur een oranje boom hebben gemaakt die bestaat uit gerecyclede oranje spullen. In de ruimte hebben ze ook een soort van tweede huiskamer gemaakt waar ouders intiem met elkaar kunnen zitten en verhalen kunnen uit wisselen. Deze ruimte is leuk gethematiseerd met verschillende vogelhuisjes aan de muur. Verder heeft deze ruimte een glazen dak en staat er een klein poppenkast theatertje. Nadat we deze ruimte gezien hadden zijn we door gegaan naar de nieuwe huisjes.

De nieuwe huisjes

In de uitbreiding hebben ze verschillende nieuwe huisjes. Deze huisjes verschillen wel degelijk met de oude huisjes. Je komt binnen in een kamer vergelijkbaar met de oude huisjes, hier zit als enige ook de keuken bij in. Vanuit de (open)keuken kan je zo de woonkamer inkijken. De woonkamer is wel compleet anders ingericht dan bij de oude huisjes. Hier staat namelijk geen kubus midden in de ruimte maar is het gewoon open. Tegen de muur is een moderne zitplek gecreëerd en staat in welk thema huisje je zit. Het kleurschema in de huisjes verschilt per thema. Wij hebben de thema’s Zeeschat en Beestenboel mogen bekijken welke de kleuren groen en blauw hadden. Op de begane grond is weer een kinderkamer welke hetzelfde is als bij de oude huisjes. Op de 1e verdieping is een moderne slaapkamer voor de ouders.

Zie ook: rondleiding door Villa Pardoes

Toen wij door de villa liepen viel het ons op dat er het een en ander veranderd is sinds ons laatste bezoek. Wat het meeste opviel was dat de huiskamer een complete metamorfose heeft ondergaan. Waar eerst de huiskamer een vrij standaard uiterlijk had met een blauw dak hadden ze er nu voor gezorgd dat je je op een picknickplaats bevond. Er was een bladerdak boven onze hoofden en in het midden stond een gethematiseerde steunpilaar als boom waar geitje Benjamin uitkwam. Verder hadden ze er nog andere poppen staan zoals een eekhoorn en een specht. De blauwe glijbaan die hier eerst stond is vervangen door eenzelfde soort glijbaan maar dan in het groen.

Verder zijn de whirlpools die eerst in de villa zaten eruit gesloopt en zijn hier nu twee aparte ronde bubbelbaden aangelegd. Tijdens onze vorige rondleiding mochten we niet kijken in de whirlpools maar nu wel. Villa Pardoes noemt deze ruimte zelf liever het Bubbelparadijs. Nadat we het bubbelparadijs uitkwamen wou meneer Galiart ons nog graag de achtertuin van het complex laten zien.

De achtertuin

In de achtertuin staat de voor sommige oudere Efteling liefhebbers de welbekende witte olifant. Deze witte olifant stond vroeger in het Efteling Park zelf bij het kinderbad. Nadat hij uit de Efteling verwijderd is kwam hij bij Villa Pardoes te staan. De achtertuin ziet er voor de rest erg mooi groot en ruim uit. Er is een overdekte barbecue plaats aanwezig en een heel houten looppad dat kinderen kunnen belopen. Verder zijn er steppen en skelters aanwezig dus kunnen kinderen zich kostelijk vermaken. Toen we de achtertuin gezien hadden hebben we in de P.O.E.F een tekening overhandigd aan de villa als bedankje en zijn we weer teruggegaan naar ons huisje op Efteling Bosrijk. Zelf wil ik A. Galiart hartelijk bedanken voor de gastvrijheid en enthousiasme waarmee we de rondleiding hadden! We hebben ervan genoten.

Jelmer

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie