Eten in Symbolicaanse sferen

Na al meerdere keren langs Polles Keuken gelopen te hebben besloten we er onlangs te gaan eten. Terwijl de ketels fluiten en de pollepels tegen elkaar aan tikken genieten wij van een pannenkoek en toverwater.

Binnenkomst

Bij de ingang staan twee medewerkers, wij lopen naar deze twee toe om te vragen of we hier ook een hapje konden eten. Aangezien ik wel vaker in Polles Keuken had gegeten wist ik dat we een plek aangewezen kregen. Maar bijzonder genoeg was het zo rustig in dit restaurant dat we zelf een plekje mochten uitkiezen. Wij kozen voor de theedoeken hoek om te gaan zitten omdat ik daar nog nooit had gezeten.

Op de plek waar wij zaten waren de banken gethematiseerd als theedoeken, boven onze hoofden hing een waslijn met theedoeken. Vanuit onze plek hadden we redelijk uitzicht op de eyecatcher van het restaurant, de magische kookstoof. Ieder kwartier komt deze kookstoof tot leven, hij opent heel voorzichtig de deuren en het rad boven de kookstoof begint hard rond te draaien, hierdoor gaan alle pollepels die hieraan hangen vervaarlijk naar buiten hangen. Ondertussen beginnen allerlei pannen rond te tollen en na een poosje klinkt er een harde stoomfluit en alles wordt weer normaal.

Polles Keuken heeft een open gethematiseerde keuken waar je als bezoeken naar binnen kan kijken en kan zien hoe de pannenkoeken gemaakt worden, daarnaast heeft het restaurant een eigen toilet en een heuse borrelbar waar het personeel het drinken kan ophalen om het naar de gasten te brengen. Rechtsonder in de borrelbar zit een kraantje waar je het toverwater kan halen.

Het eten

Nadat wij de menukaart hadden gekregen werd ons gevraagd of we iets wouden drinken. Nu viel op dat moment mijn oog op het toverwater. Ik was nieuwsgierig wat het was en bestelde het. Even later kwam de medewerker naar me terug met een klein glaasje. Hij vertelde een verhaal dat ging over een magische rivier waar Polles Keuken op was gebouwd. Deze rivier was opgedroogd maar ergens in het restaurant hadden ze nog wat magisch water uit deze rivier kunnen bewaren. Nu was aan mij de taak om een kraantje te zoeken met een klein gouden eendje erop en dat water in het glas te laten stromen. Toen ik het kraantje gevonden had liet ik het water in mijn glas stromen en onderin gaat een lampje branden in het glas. Helaas was overdag het effect niet heel spetterend maar in de avond kleurt daardoor het hele water rood. Het drinken was normaal kraanwater zonder smaakje of iets dergelijks. Het glas mocht je mee naar huis nemen.

Nadat we dit toverwater op hadden bestelden we de pannenkoeken. Ik koos voor de zoete pannenkoek met warme kersen en slagroom en degene met wie ik was koos de hartige pannenkoek met kaas, tomaat, champignons en ui. De zoete pannenkoek die ik had met warme kersen werd anders opgediend dan de normale pannenkoeken. De pannenkoek wordt dubbelgevouwen en in de dubbelgevouwen pannenkoek leggen ze de warme kersen met een soort geleiachtige saus. In een apart glazen schaaltje krijg je de slagroom. De hartige pannenkoek werd normaal opgediend zoals alle pannenkoeken werden gedaan en zag er erg lekker uit. Gelukkig smaakten de pannenkoeken net zo lekker als ze eruitzagen, dit is echt een van de betere Efteling restaurants!

Nadat wij de pannenkoeken op hadden wilde ik nog een nagerecht. Zelf wilde ik altijd al het familietaartje geprobeerd hebben, dus bestelde ik het. Even later kreeg ik een 1-persoons familietaartje. Het familietaartje bestaat uit drie slagroomsoezen met rode glazuur eromheen. Dit alles wordt opgeleukt met slagroom tussen de slagroomsoezen en een kers op de top. Oftewel erg veel slagroom! Dat maakte dit nagerecht erg vullend maar ook ontzettend lekker. Zeker een aanrader om te bestellen als je naar Polles Keuken gaat! Het 4-persoons familietaartje zie je erg veel op promotiemateriaal. Deze ziet er ook veel voller uit. Hierdoor kwam het 1-persoons familietaartje wat magertjes over, maar dat was het totaal niet. Na dit familietaartje zijn we het restaurant weer uit gegaan. Het was erg lekker om er is te eten en ik kan het iedereen aanbevelen!

Jelmer

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie