Het eigenwijze Panorama à la carte restaurant

Laatst onderging restaurant Welkom samen met restaurant Globetrotter een verbouwing. Welkom werd hernoemd naar Panorama à la carte. Hier heb ik vrijdag 25 maart 2016 gegeten om te kijken wat het nu eigenlijk voor restaurant is.

Binnenkomst

Rond 17:00 loop ik vanaf het Reizenrijk plein door een grote hal het gebouw binnen. De hal is groen met wit geverfd en in de hal hangt een oude uitvergrote plattegrond van het park. Aan de linkerkant zit een trap die je naar de tweede verdieping brengt met toegang tot het balkon, de Panoramazaal, Bodega en een paar toiletten. Aan het einde van de gang is de ingang naar Panorama self-service te zien die ik een andere keer ga bezoeken. Aan de rechterkant van de gang is de ingang van Panorama à la carte.

Als je het à la carte restaurant binnen loopt zie je direct een groot uitgifteluik waar medewerkers de gerechten kunnen ophalen om ze uit te serveren. Het gehele restaurant ziet er vanbinnen niet des Eftelings uit. Door de grote raampartijen komt er veel licht naar binnen. Aan de steunpilaren hangen een paar nep planten en midden in het restaurant staat een vleesetende plant gemaakt van plastic. Op de achterkant van de stoelen staat een iets aangepaste moderne Efteling E gesneden. Het restaurant heeft zelf ook een terras dat wordt omringd door Jokie schuttingen. Het heeft naast de ingang die ik zonet beschreef nog een andere ingang, deze is namelijk via het terras.

Het eten

Nadat ik een plek had uitgekozen in het restaurant heb ik de menukaart aandachtig bestudeerd. Als voorgerecht nam mijn gezelschap de soep van de dag. Dat bleek deze keer de groentesoep te zijn. Na kort gewacht te hebben kregen ze de soep met twee bruin belegde broodjes. De soep was goed gevuld maar moest nog wel op smaak gebracht worden met peper en zout. Dit kon gelukkig gedaan worden naar eigen wens. De belegde broodjes bestonden uit wat sla, saus en kaas. Dit was allemaal erg lekker.

Lees ook: Rustig eten in Panorama self-service

Na dit voorgerecht had ik het hoofdgerecht besteld. Helaas was de bestelling niet goed doorgekomen en heb ik anderhalf uur op het eten gewacht. Dit soort dingen kunnen nu eenmaal gebeuren en ik hoop dat het niet al te vaak gebeurd. Nadat de bediening door had dat de bestelde gerechten niet werden gemaakt verontschuldigden ze zich. Daarna werd er actie ondernomen waardoor we het snel kregen.

Als hoofdgerecht koos ik voor de biefstuk met pepersaus, dikke frieten en een gemende salade. De biefstuk was rare gebakken en daarom soms wat aan de taaie kant. De biefstuk smaakte wel erg lekker in combinatie met de pepersaus. Mijn gezelschap had voor de zalm met dikke frieten en een gemengde salade gekozen. Bij de zalm zat een soort vissaus die er goed bij smaakte. Bij allebei de gerechten zat dezelfde salade die bestond uit verschillende soorten sla, radijs, paprika en tomaat. De frieten waren ook van degelijke kwaliteit en waren beter dan de normale frietjes die je kan krijgen bij andere horecapunten in het park.

Toen ik dit hoofdgerecht op had heb ik geen nagerecht genomen want ik zat al erg vol. Het voor- en hoofdgerecht waren allebei behoorlijk groot en dat vulde goed. Panorama à la carte heeft me over het algemeen positief verrast. Je kan vaststellen dat dit een rustig restaurant is met een goed menu. Door de rust en de goede kwaliteit eten lijkt me het erg leuk om hier in de toekomst nog eens terug te komen. Zeker een aanrader voor gasten die op zoek zijn naar een rustig restaurant met goed eten.

Jelmer

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.