Het eigenwijze Panorama à la carte restaurant

Laatst onderging restaurant Welkom samen met restaurant Globetrotter een verbouwing. Welkom werd hernoemd naar Panorama à la carte. Hier hebben wij vrijdag 25 maart 2016 gegeten om te kijken wat het nu eigenlijk voor restaurant is.

Binnenkomst

Als wij rond 17.00 door twee schuifdeuren naar binnen lopen komen we als eerste aan in een grote hal. Aan onze linkerkant zit een trap die je naar het balkon, de Panoramazaal, Bodega en een paar toiletten brengt. Voor ons is Panorama self-service te zien en aan onze rechterkant is de ingang van Panorama à la carte, het vroegere Welkom restaurant. Wat direct opvalt is dat de luchtballon die tot vlak voor de verbouwing in de gang hing is verdwenen. Op deze plek hangt nu een oude uitvergrote parkplattegrond van het park. Als wij het à la carte restaurant binnen lopen zien wij direct een groot uitgifteluik waar medewerkers de gerechten kunnen ophalen om ze naar de gasten te brengen. Dit uitgifteluik is breed en geeft een mooie kijk in de keuken. Het gehele restaurant ziet er vanbinnen niet des Eftelings uit. Door de grote raampartijen komt er veel licht naar binnen. Aan de steunpilaren hangen wat nepplanten en midden in het restaurant staat een nep vleesetende plant. Op de achterkant van de stoelen staat een iets aangepaste moderne Efteling E gesneden. Het restaurant heeft zelf ook een terras dat wordt omringd door Jokie schuttingen. Het heeft naast ingang die ik zonet beschreef nog een andere ingang, deze is namelijk via het terras. Op de onderkant van de ramen zitten stickers waarop gras te zien is.

Het eten

Nadat wij een plek hadden uitgezocht hebben we de menukaart aandachtig bestudeerd. Als voorgerecht hadden we de soep van de dag gekozen. Dat bleek deze keer de groentesoep te zijn. Na kort gewacht te hebben kregen we de soep met twee bruine belegde broodjes. De soep was goed gevuld maar moest nog wel op smaak gebracht worden met peper en zout. Dit kon gelukkig gedaan worden naar eigen wens. De belegde broodjes bestonden uit wat sla, saus en kaas. Dit was allemaal erg lekker.

Na dit smakelijke voorafje werd het tijd voor het hoofdgerecht. Ik koos voor de biefstuk met pepersaus, dikke frieten en sla en de andere kozen de zalm met dikke frieten en sla. Toen wij dit doorgegeven hadden moesten we nog erg lang wachten totdat we het kregen. Dit kwam omdat de bestelling niet goed was doorgekomen en daardoor begonnen ze pas later met onze gerechten. Helaas gebeuren dit soort dingen nou eenmaal. Toen we te horen hadden gekregen dat ze waren begonnen aan onze gerechten duurde het gelukkig niet lang totdat het er was.

De biefstuk die ik had was rare gebakken. Het was een grote portie die erg lekker smaakte in combinatie met de pepersaus. De dikke frieten waren ook lekker maar er was geen zout opgedaan. Dat is wel iets waar je op moet letten in dit restaurant. Tijdens ons bezoek viel het op dat ze eigenlijk niks kruiden met peper en zout. Nu vind ik dat niet erg want er stonden zout en peper op tafel dus kon je het zelf doen. De salade die je er nog naast had was precies hetzelfde als bij het voorgerecht en bestond uit verschillende soorten sla, radijs, paprika en tomaat. De zalm die mijn gezelschap had gekozen was erg lekker en had een soort vissaus die goed bij de zalm paste. De frieten en de salade waren precies hetzelfde als bij de biefstuk.

Toen wij dit hoofdgerecht op hadden hebben wij geen nagerecht genomen want we zaten erg vol. Het hoofd en voorgerecht waren allebei behoorlijk groot en dat vulde goed. Toen we wouden afrekenen bleek dat één iemand dit voor de hele groep moest doen. Zelf wou ik namelijk contant betalen en de rest pinnen. Maar dit kon niet. Dat is zo in alle restaurants van de Efteling. Je kan niet allemaal los betalen, misschien handig om rekening mee te houden als je ergens gaat eten in de wereld vol wonderen. Uiteindelijk had iemand alles gepind en heb ik hem mijn contant geld gegeven. Panorama à la carte is een van de restaurants in het park waar je lekker kan eten. Verder is het restaurant neutraal ingericht en raad ik je aan hier te eten als je lekker eten en de rust opzoekt. Daar is dit restaurant namelijk het meest op gericht.

Jelmer

Lees ook: Rustig eten in Panorama self-service

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie