Italiaans eten onder de zeespiegel

Zondag 19 februari 2017 besloten we avond te gaan eten in restaurant Octopus gelegen in het PandaDroom complex. Hier hadden wij nog nooit gegeten en we waren benieuwd hoe dit restaurant zou zijn.

Omschrijving

Als het richting half vijf gaat lopen wij vanaf de Pardoes Prommenade het restaurant binnen. De ingang is gethematiseerd als een rotswand waar je door heen loopt. Link bevinden zich de toiletten en als we rechtdoor lopen komen we uiteindelijk in het freeflow-gedeelte uit.

Het restaurant is gethematiseerd alsof je onder de zeespiegel zit. De lampen zien eruit als kwallen en midden in het freeflow-gedeelte staat een reusachtige octopus. Rondom deze octopus liggen vers belegde broodjes die je kan pakken als lunch. Achterin het freeflow-gedeelte ligt de keuken waar je kan kiezen voor de pasta’s of de soep. Als we het freeflow-gedeelte uitlopen komen we aan bij het zitgedeelte. Dit loopt geleidelijk over in de educatieruimte van PandaDroom. Daarnaast is er een trap die je op kan tijdens drukke dagen waardoor je op de tweede verdieping komt. Hier is het gethematiseerd alsof je boven het wateroppervlakte bent met wat palmgras en een reddingsboei. Op deze plek hebben wij ook gezeten.

Het eten

Het assortiment van de octopus bestaat voor avondeten voornamelijk uit soep en pasta. Het idee lijkt wel een beetje op Toko Pagode. Het is als eerste de bedoeling dat je uitkiest welke pasta soort je wilt (spaghetti, tagliatelle of schelpjes), als je dat gekozen hebt mag je de saus kiezen (bolognese, carbonara of basilicum pomodori) en als laatste je topping (pijnboompitten, gegrilde groenten, cherrytomaten of parmezaanse kaas). Als je hebt doorgegeven aan de medewerker wat je wilt wordt het voor je neus klaar gemaakt.

Na ongeveer vijf minuutjes gewacht te hebben op ons eten liepen we met een hongerige maag naar de tweede verdieping van het restaurant om in alle rust te eten. Zelf had ik de combinatie van schelpjes, bolognese, cherrytomaten en parmezaanse kaas gekozen. Om heel eerlijk te zijn was het eten vrij snel koud en smakeloos. De kaas voegde meer smaak toe dan de saus. In het tweede bericht van Pinokkio’s Restaurant had ik al geschreven dat daar de pasta’s ook niet veel smaak hadden, maar hier hadden ze het niet veel beter. De andere mensen waarmee ik was hadden hetzelfde probleem. Wel vonden we allemaal dat je erg veel kreeg en dat het goed vulde. Toen we het eten ophadden zijn we in alle rust naar de uitgang van het park gelopen om de bus naar huis te halen. Mijn eindconclusie is dat dit restaurant wel een beetje tegen viel. Het eten was smakeloos en koud. Wel leuk was dat het voor je neus werd klaargemaakt en het vulde goed. De thematisering van het restaurant was opzich wel leuk gedaan maar op sommige plekken miste ik toch wat theming. Verder verbaast het me dat ze twee restaurants met hetzelfde assortiment vlak bij elkaar hebben liggen (Pinokkio’s Restaurant en de Octopus). Ons leek het meer in het thema passen om hier visgerechten te serveren. Maar die keus ligt natuurlijk bij de Efteling.

Jelmer

Geef een reactie