Nogmaals in Pinokkio’s Restaurant eten

Wij hadden zo genoten van ons bezoek aan Pinokkio’s pizza arrangement op 24 oktober 2015 dat wij nu nogmaals naar dit restaurant gingen op 5 maart 2016. Maar nu niet met het arrangement maar als een à la carte restaurant.

Het eten

Toen wij rondom een tafel zaten kregen wij vrij snel de menukaart. Deze hebben wij aandachtig bestudeerd. Op deze menukaart stonden onder andere een groot aantal pizza’s die we ook tegen kwamen op de pizza Quattro Stagioni die we tijdens ons vorige bezoek hadden. Aangezien we deze dus al hadden gehad kozen we voor de pasta’s. Mijn gezelschap koos de pasta Al Salmone en ik koos de pasta Bolognaise. Als voorafje kozen we wederom voor de Minestronesoep. De soep kregen we deze keer niet geserveerd in één grote soepterrine maar gewoon in losse soepkommen. Net zoals de vorige keer smaakte het heerlijk.

Toen wij ons voorgerecht op hadden kregen we ons hoofdgerecht. In vergelijking met de pizza’s van ons vorige bezoek (waar we nog een pizza bij moesten bestellen omdat we aan twee niet genoeg hadden) was er deze keer erg veel opgeschept. Bij de pasta Bolognaise lag er eerst een laag blanke pasta op je bord. Daaroverheen was de rundergehakt, saus, diverse groenten en Parmezaanse kaas gestrooid. Bij de pasta Al Salmone was er ook eerst blanke pasta. In de pasta Al Salmone zat gerookte zalm, gekookte witte wijn en een pastasaus. Het was geen slierten pasta maar penne pasta. De pasta’s smaakten erg flauw. In tegenstelling tot de smakelijkere pizza’s van het arrangement waren deze pasta’s wat minder. Veel gehoord bij ons aan tafel was dat ze niet vers smaakten. En het was ook eigenlijk net te veel om op te krijgen.

Nadat wij een poos niks hadden gegeten omdat we vol zaten wou iemand uit mijn gezelschap nog een nagerecht. Ze koos daarvoor de Panna Cotta. Deze Panna Cotta was gevuld met rode vruchten en room dessert die volgens de menukaart uit de noord-Italiaanse regio Piëmont komt. Ikzelf heb deze Panna Cotta niet geproefd maar hij zag er wel heerlijk uit!

De show

De show was niks veranderd ten opzichte van ons vorige bezoek. In tegendeel zelfs, het was precies dezelfde cast! We hadden nu wel het einde van de show kunnen kijken. Het is zeker de moeite waard om tot het einde te blijven want aan het einde komen nogmaals alle acteurs en personeel van het restaurant langs. Nadat de show is afgelopen kan je nog steeds door blijven eten en komt Constanzo zo af en toe langs om even te praten en te vragen of het allemaal smaakt. Ook tijdens dit bezoek misten de acrobaten en de neef, een gemiste kans wat mij betreft. Desalniettemin bleef de show met deze cast ook erg leuk om naar te kijken.

Nu ik Pinokkio’s Restaurant twee keer heb bezocht kan ik toch zeggen dat het pizza arrangement lekkerder was dan het á la carte restaurant. De pasta’s vielen tegen in vergelijking met de pizza’s die we de vorige keer hadden. Voor nu heb ik weer genoeg gegeten in Pinokkio’s Restaurant en ben ik benieuwd naar de volgende show die ze hier hopelijk nog is gaan maken.

Jelmer

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie