Wie is Jelmer en wat is Sleutelier?

Welkom op Sleutelier de blog die geheel in het teken staat van de Efteling. Sleutelier is opgericht op 4 maart 2015 en is de opvolger van Kaatsheuvel Fan blog.

Sleutelier is opgericht op 4 maart 2015 door mijzelf, Efteling fan Jelmer (18 jaar) woonachtig in Groningen en sinds begin 2013 in het bezit van een Efteling abonnement. Zelf heb ik naast mijn Efteling abonnement een weekend NS abonnement en een studentenreisproduct zodat ik zo vaak als ik wil naar de Efteling kan reizen. Momenteel zit ik op het Noorderpoort College en volg ik de opleiding Leisure and Hospitality niveau 4. Op dit moment heb ik een relatie met Silvana die ik heb ontmoet via de Efteling.

Als ik in de Efteling ben loop ik met verschillende mensen. Over het algemeen zijn dit verschillende Efteling abonnementhouders en hierdoor ken ik er al veel. Zo af en toe neem ik een stel vrienden mee die nog nooit naar het park zijn geweest of er geen abonnementhouder op zijn. Natuurlijk vind ik dit dan leuk om te zien hoe ze zich kunnen verbazen en verwonderen in het park.

Als ik in het park ben dan loop ik niet bepaald een vaste route. Op dit moment loop ik soms een stukje rondom de Efteling om van de natuur te genieten of om te kijken naar de uitbreiding van het Reizenrijk. Een attractie die ik wel vaak bezoek is Fata Morgana. Het blijft zo een mooie attractie aangezien je helemaal in de sferen van 10o1 nacht wordt ondergedompeld. Hierdoor is het ook mijn favoriete attractie.

Mijn motivatie om deze website op te richten begon al in 2013 met het openen van Kaatsheuvel Fan-blog. Vroeger ging ik met een andere naam door het leven in de fan community. Veel mensen hebben me dan ook leren kennen als Kaatsheuvel Fan. Onder deze naam heb ik dan ook de Facebook groep Efteling liefhebbers, onder elkaar opgericht in 2010 die ik in 2015 aan andere liefhebbers heb overgedragen. Sinds 2014 heb ik mijn schuilnaam laten vallen en heb ik mezelf gewoon gepresenteerd onder mijn eigen naam met een nieuwe blog die in 2015 volgde.

Mijn interesse voor de Efteling bestond al toen ik mijn eerste spreekbeurt over de Efteling hield op de basisschool. Daarnaast heeft mijn vader in zijn vroegere jaren vlakbij de Efteling gewoond en er ook een abonnement op gehad. In 2013 heb ik er vlakbij gekampeerd en heb ik van mijn ouders een abonnement op het park gehad. Daardoor rolde ik al snel in de liefhebbers community en sindsdien heb ik er een leuke vriendengroep opgebouwd waarmee ik regelmatig het park bezoek. Heb je vragen dan kan je me altijd bereiken door het contact formulier in te vullen.

Per maand probeer ik twee berichten online te zetten. Eentje gaat over een stelling waar vaak over gediscussieerd word in de Efteling community. Het tweede bericht is meestal een bezoek aan het park waarin ik een onderdeel uitligt wat ik heb meegemaakt. Ik hoop dat jullie veel plezier beleven op mijn site en hopelijk tot snel!

Jelmer