Ambachtelijk eten bij ‘t Gebraad

Al sinds 1979 zit in een muur naast het Witte Paard een horecapunt. Vanaf 2015 heeft het een nieuw assortiment en een nieuwe naam gekregen. Maar het heeft tot 2017 moeten duren voordat ik bij ’t Gebraad ging eten.

Het horecapunt heeft een breed uitgifteluik met aan weerzijde vitrines waarin we het een en ander kunnen zien in potten en pannetjes. Aan de rechterkant van de balie kan je opgeven wat je wilt eten. Zodra je dit hebt opgeven wordt het aan de linkerkant klaargemaakt. Binnen is het verkooppunt gethematiseerd als een ouderwetse slagerij met veel bebording en keukengerei aan de muren. Aan de luifels hangen de menukaarten waarop staat wat ze hier verkopen. Boven het horecapunt is een groot naambord te vinden waaronder staat dat hier Hollandse vleesspecialiteiten worden verkocht. Voor het horecapunt zijn een paar statafels geplaats waar je het eten kan opeten. Verder staan er verdeeld over het Witte Paardplein nog wat losse banken.

Het assortiment van ’t Gebraad bestaat zoals al eerdergenoemd vooral uit Hollandse vleesspecialiteiten. Je hebt keuze uit vloerbrood of een normaal broodje met een gehaktbal, gegrilde worst op vloerbrood of een halve rookworst. Daarnaast verkopen ze ook veel verschillende frisdranken, koude draken en Jupiler bier.

Toen ik er was op 5 mei 2017 besloot ik om de gegrilde worst met vloerbrood te nemen. Van alle broodjes die we hier genomen hadden zag deze het er smakelijkste uit op de bebording. Zelf vind ik het heel leuk dat ze voor vloerbrood gekozen hebben aangezien dit gezond en vezelrijk brood is en ook wat ambachtelijks uitstraalt. Het broodje bestond naast de gegrilde worst (die ter plekke werd gegrild) nog uit tomatensalsa en een pittige paprikasaus. Dit was een goede combinatie met de gegrilde worst aangezien deze de pittigheid van de saus een beetje in toom houdt.

Naast het broodje met de gegrilde worst hebben de twee andere waarmee het broodje gehaktbal genomen. Ze hadden het normale broodje met gehaktbal en het vloerbrood met gehaktbal en satésaus genomen. Bij het normale broodje kreeg je een pistoletje waarin vier gehaktbalen lagen die meer op hamburgers leken. Hierover heen hadden we zelf nog een saus gedaan. Bij het vloerbrood zat er zoveel satésaus op dat je de gehaktballen niet goed kon zien. Het broodje zag er zelf daardoor niet al te smakelijk uit maar gelukkig smaakte hij wel gewoon lekker. Boven op de satésaus zaten nog wat gefrituurde uitjes.

Algemene indruk van dit horecapunt is over het algemeen goed. Groot nadeel zijn dat je de broodjes niet kan eten zonder te morsen. Dit komt omdat ze er teveel (saté)saus op doen. Het horecapunt is leuk gethematiseerd als een ouderwetse slager en was leuk om eens te bezoeken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.