Biologisch eten in restaurant de Proeftuyn

Sinds de opening van het Loonsche Land Hotel heeft de Efteling er een nieuw bedieningsrestaurant bij. Hier ben ik meerdere malen naar toe gegaan om een hapje te eten en het nieuwe Efteling-biertje te proberen.

De Proeftuyn heeft een vrij neutrale opzet. Het is gethematiseerd maar niet op een manier zoals ik die bij de Efteling vind passen. Het is te modern ingericht naar mijns inziens. Vanuit het zitgedeelte kan je de keuken in kijken waar de Josper-Grill oven opvallend staat. Het restaurant biedt voldoende zitplekken en is erg ruim opgezet. Op sommige plekken in het restaurant staan kasten waardoor er wat intiemere plekken zijn gerealiseerd.

De menukaarten zijn gemonteerd op een houten plank en komt mede door de vormgeving wat robuust over.

In het najaar van 2018 liep ik rond 14:00 het restaurant binnen omdat het behoorlijk druk was in het Efteling Park. Een paar maanden voor ons bezoek was het ‘t Verdiende Loon geïntroduceerd. Dit biertje is exclusief voor de Efteling gemaakt en wordt als enige verkocht in de Proeftuyn. Vlakbij de bar staan paar grote zitstoelen waar ik plaats neem. ‘t Verdiende Loon is een blond biertje dat zoet ruikt maar een erg bittere nasmaak heeft. Het etiket op het flesje en het glas waar het bier in werd geschonken waren leuk vormgegeven.

Bovenstaand bezoekje was echter niet mijn eerste bezoekje aan de Proeftuyn. In september van hetzelfde jaar had ik namelijk al eens avond gegeten in het restaurant. Als hoofdgerecht had ik gekozen voor de Gourmet Hamburger uit de Josper-Grill oven met als bijgerecht maïskolven met gesmolten kruidenboter. De hamburger bestond uit een biologische runderburger, paprika en BBQ-saus tussen twee harde broodjes. Het was wat aan de flauwe kant. Persoonlijk miste ik iets meer ingrediënten op mijn hamburger. Zo had ik nog graag een plakje kaas of een schijfje tomaat erop gezien. De runderburger zelf was wel goed bereid. Naast het broodje waren er nog wedges en sla op het bord aanwezig. De maïskolven in combinatie met de gesmolten kruidenboter hadden mij positief verrast en smaakten erg lekker.

Mijn gezelschap had gekozen voor de Boerenkip uit de Josper-Grill oven met als bijgerecht gepofte aardappel en boerenfrites. De boerenkip bestond alleen uit kipspareribs met een dipsaus en wat rauwkost. Er zaten veel spareribs in het mandje en het vulde goed. De gepofte aardappel was wat aan de zoute kant maar smaakte lekker en was goed gecombineerd met de kruiden crème.

Vanuit de zitplek had ik goed uitzicht op de keuken en kon ik stap voor stap zien hoe het eten bereid werd. Leuk dat je zo een kijkje in de keuken van het restaurant krijgt. Als eindconclusie kan ik zeggen dat het eten in dit restaurant van prima kwaliteit is. Als je er een hapje gaat eten als het Efteling Park nog geopend is het hier heerlijk rustig. Enig nadeel is de thematisering in dit restaurant.

2 gedachten over “Biologisch eten in restaurant de Proeftuyn

  1. Fijn om over jouw ervaringen met De Proeftuyn te kunnen lezen! Ga volgende week een weekendje weg met het gezin naar de Efteling en had tot voor dit artikel geen idee wat ik van het Loonsche Land kon verwachten, dus superfijn deze blogpost.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.