Cadeautje van de Efteling

Een aantal Efteling liefhebbers die actief zijn op de social media werden een paar dagen geleden verrast door een berichtje van de Efteling waarin ze zeiden dat ze hun iets leuks wouden opsturen. Dit bleek een Baron 1898 VR-Bril te zijn.

Een bericht van de Efteling

Een paar dagen geleden kregen een paar Efteling liefhebbers een privé bericht van de Efteling. In dit bericht zei de Efteling dat ze je graag een leuk cadeautje wouden opsturen omdat deze mensen veel over de Efteling schreven op sociale media. Ze vroegen naar je adres zodat ze het naar je op konden sturen. Toen ik dit bericht las heb ik natuurlijk direct terug gereageerd met de reactie dat ik het erg leuk vond om het te ontvangen. Enkele dagen later kregen alle mensen die hadden gereageerd post van de Efteling.

Baron 1898 VR-Bril

Toen ik thuis het pakketje van de Efteling openmaakte kwamen daar verschillende dingen uit. Ten eerste een handgeschreven kaartje van de Efteling met een bedankje voor dat ik zoveel over de Efteling schreef op sociale media. Stiekem vond ik dit zelf wel het leukste van alles wat er in de envelop zat. Daarnaast zat er een bouwpakket voor een Baron 1898 VR-Bril en een handleiding voor het gebruiken.

Zelf moest ik even uitvogelen hoe je de VR-Bril in elkaar zet. Er stond wel een handleiding door middel van afbeeldingen opgedrukt maar het duurde een poosje totdat ik doorhad hoe het zat. Toen ik het door had was hij redelijk snel in elkaar gezet. Je moet een lijn vast plakken, hier hebben ze al een plakstrip op gedaan maar deze deed het bij mij niet heel goed dus heb ik er alsnog een drupje lijm op gedaan.

Toen de bril gevouwen was en ik mijn mobiel erin legde bleek mijn mobiel te oud te zijn voor de Google Cardboard functie. Deze Cardboard functie heb je nodig om 360 graden video’s zo af te spelen zodat ze goed werken met een VR-Bril. Dus helaas moest ik even de bril aan de kant leggen en wachten op de mobiel van iemand anders die wel zo nieuw was dat het de functie had. Toen ik de Cardboard functie aanzette op YouTube verdeelde hij het beeld in twee delen. Elk deel is voor een kijkgat van de bril. Als je met je mobiel beeweegde dan bewoog het beeld mee en daardoor ontstaat een VR-filmpje. Het geeft een erg leuk effect om zo vanaf je bril naar een onride van de achtbaan te kijken. Je hele lichaam schreeuwt al bijna dat je alle kanten op moet bewegen maar je blijft gewoon stil zitten of staan op de plek waar je bent. Dat is een heel raar gevoel waar je in het begin nog aan moet wennen. Voor de rest is het gewoon een leuk speeltje waarmee je ook filmpjes kan kijken die niks met de Efteling te maken hebben. Naast de liefhebbers die een bericht van de Efteling hadden gekregen heeft niemand anders op dit moment deze bril. Wel had de Efteling later nog een winactie georganiseerd online waarmee je de bril kon winnen. Deze is helaas alweer afgelopen.

Jelmer

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.