De Efteling / Anton Pieckbeurs

Zaterdag 5 maart 2016 was het weer de hoogste tijd om naar de Efteling / Anton Pieck beurs te gaan. Ik was deze dag in de buurt dus kwam ik even langs. Het vond plaatst in de Pelgrimshoeve in Tilburg. Een klein gebouwtje waar veel mensen en verzamelobjecten waren.

Beurs in de Pelgrimshoeve

Rond 10:50 was ik al aanwezig bij de Pelgrimshoeve. Ongeveer 10 minuten later gingen de deuren open naar de ruimte. Samen met een stuk of 20 andere mensen loop ik naar binnen. We komen in een niet al te grote ruimte waar verschillende mensen stonden met hun verkoopwaar. Sommige mensen kende ik al in het echt en sommige kende ik bij de naam aangezien ik ze soms wel is voorbij had zien komen op een Efteling verkoop/ruil groep.

Zelf was ik niet van plan om iets te kopen deze editie maar gewoon om rond te kijken en sommige andere liefhebbers te ontmoeten. Nadat ik 5 minuten alleen over de beurs was gelopen kwam ik al twee bekende Efteling liefhebbers tegen. Samen met hun en nog wat andere ben ik verder gaan kijken over de beurs en heb ik een pin cadeau gekregen! Het verbaasde me vooral hoeveel verschillende soorten spullen er verkocht werden. Je kon het zo gek niet verzinnen of ze hadden het. Tijdens mijn wandeling kwam ik: plattegronden, fotoboekjes, brochures, folders, tijdschriften, boeken, dvd’s, cd’s en nog meer dingen tegen. Ik vond het ook leuk om deze verzamelbeurs mee te maken, alleen er is één nadeel. Het was een te kleine ruimte voor te veel mensen. Je kreeg het snel warm en je moest wel een paar mensen aan de kant duwen voordat je eruit kon komen. Daarbij was het wel leuk om te zien dat zo een Efteling verzamelbeurs populair is. Misschien een idee om het volgend jaar in de Panoramazaal van de Efteling te doen waar het allemaal begon? Daar heb je tenminste meer ruimte.

Dit is natuurlijk een nadeel aan deze locatie. Maar zoals ik van andere heb gehoord is de locatie in de Voorste Venne veel groter dus is het er minder druk. Helaas zal in het najaar het niet plaats vinden in de Voorste Venne omdat deze locatie dan verbouwd wordt. In plaats daarvan wijken ze wederom uit naar de kleine Pelgrimshoeve. Al met al was het wel hartstikke leuk om te bezoeken en hoop ik er de volgende editie weer bij te zijn.

Jelmer

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.