De paddenstoelenmarathon

Een aantal dagen geleden heb ik waarschijnlijk het mafste ooit gedaan in de Efteling. Verspreid door het Sprookjesbos staan namelijk 19 muzikale paddenstoelen en ik ben samen met wat vrienden met elke paddenstoel op de foto geweest.

Waar kwam het idee vandaan?

Het begon als een idee dat ik kreeg van een vriend van mij. Zelf heb ik toen ik klein was namelijk nooit een paddenstoel foto gemaakt. Dat vind ik nu natuurlijk wel jammer en daarom wou ik het alsnog doen. Om wat meer uitdaging te creëren dacht ik dat het wel leuk zou zijn als we met alle muzikale paddenstoelen op de foto zouden gaan. Na even wat zoeken op Eftepedia zijn we erachter gekomen dat er 19 muzikale paddenstoelen waren. We hadden een doel en de motivatie dus we gingen onderweg naar het park.

Smile!

Nadat ik het idee had voorgesteld aan Kim en Fenna waarmee ik deze dag zou gaan lopen raakten ze ook enthousiast. Nadat we eerst een kopje koffie hadden gedronken in Station de Oost begonnen we met de tocht door het Sprookjesbos. Onderweg bespraken we een beetje welke poses we zouden aannemen. De eerste paddenstoel die we tegen kwamen stond natuurlijk in het kabouterdorp. Hier begonnen we met onze poses en man wat een lol hebben we gehad. We trokken het begrip paddenstoel wat ruimer en gingen dus ook uit het raam hangen bij de grote paddenstoel waar de schrijfkabouter in zit. Toen we zo ongeveer de vijf eerste paddenstoelen hadden gehad kwamen de eerste verbaasde bezoekers ons al voorbij gelopen. De normale gasten gingen namelijk stoppen bij de meeste sprookjes om daar te kijken. Op die punten haalden wij ze in. Maar bij elke paddenstoel haalden ze ons weer in. Daardoor kregen we wel wat verbaasde blikken en mensen die de humor wel konden inzien van wat we aan het doen waren. Bij de laatste paddenstoelen begonnen we een beetje melig te worden en begonnen we de paddenstoelen ook op de foto te zetten met al onze bagage of ons Efteling abonnement. Zelf heb ik ontzettend genoten van dit spontane en leuke iets. Kan me niet herringeren dat ik ooit zo een humor heb gehad in het Sprookjesbos. Daarom raad ik het menig Efteling abonnementhouder aan want het is echt heel leuk om te doen. Zie het eindresultaat!

Jelmer

De foto’s zijn genomen in maart 2017

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.