Een bloeiende Efteling tulp

In de herfstvakantie van 2015 heb ik een pakketje Efteling tulpen gekocht in de Efteling. Rond het voorjaar van 2016 kwamen deze uit op het Groningse platteland.

Omschrijving

Als de Efteling tulp in het begin uitkomt dan is het een redelijk witte bloem. Later in de bloeiperiode vormt er zicht een paars randje rondom de tulp. Het verschilt erg per bloem hoe groot het paarse randje wordt. De bloem wordt ongeveer 60 centimeter hoog en is een kruising tussen een zaailing shirley en een laverock. Je kan de Efteling tulp in het najaar kopen in de Efteling voor €3,95. Normaal gesproken is de bloeiperiode eind april maar door het rare weer de laatste tijd is de tulp bij ons pas in mei begonnen met bloeien. De tulp kun je ook op verschillende plekken in de Efteling zelf tegen komen. Dit is elk jaar op een andere plek maar ze zijn meestal de bewonderen op het Dwarrelplein, Pardoes Promenade en rond de Wensbron.

De Efteling tulp binnen of buiten. Waar bloeit hij beter?

Bij ons in de tuin staan de Efteling tulpen in een bloempot. Ze kunnen ook gewoon in de aarde staan maar dat vonden wij niet mooi. Helaas gebeurde het dat de voetbal van de buurjongen op de tulpen viel. Hierdoor brak één tulp af. Deze tulp hebben we binnen gezet in een klein vaasje met water. Wat bleek, de tulp kwam ook uit binnen. Wij hadden dat nier verwacht en het was dan ook een leuk verrassing hem te zien. Wel was de tulp binnen witter dan de tulpen buiten. De tulpen staan nog steeds in bloei op de datum dat ik dit schrijf maar de tulp die binnen stond is alweer aan zijn einde gekomen. Zelf vond ik het toch mooier om de Efteling tulp buiten in de zon te bewonderen dan achter glas.

Jelmer

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.