Een compleet rondje over het Efteling Golfpark

Zo ongeveer een jaar geleden had ik deelgenomen aan de Efteling open golfdagen op het Efteling Golfpark. Nu was ik er laats weer is en kregen we een complete rondleiding over het golfpark.

Tussenstop voor wat drinken

Het was eigenlijk puur toeval dat we een rondleiding over het golfpark kregen. We waren namelijk in de buurt aan het fietsen en besloten wat te gaan drinken in het clubhuis van het golfpark. Ik was deze dag samen met een andere Efteling abonnementhouder die nog nooit het Efteling Golfpark had bezocht. Na dit drinken zijn we naar de receptie van het golfpark gelopen en vroegen we of we misschien eventjes een klein stukje over het golfpark mochten lopen. Zelf was ik van plan haar de driving-range en het oefenveldje te laten zien waar ik een jaar geleden had gegolfd. De medewerker zegt dat we daar wel naar toe mogen en dat ze ging kijken of ze nog meer kon regelen. Wij waren ervan uit gegaan dat er verder niks kwam omdat het erg druk was op de golfbaan en er dus geen tijd voor was.

De rondleiding

Zodoende gingen we naar de driving-range en het oefenveldje. Net toen we klaar waren en eigenlijk weer verder wouden fietsen stopte er een golfkarretje voor onze neus. Een aardige man stapte uit en vroeg of we zin hadden in onze rondleiding. Onze mond viel natuurlijk open van verbazing omdat we deze kans aangeboden kregen. Onze gids controleerde eigenlijk de mensen of ze wel een starttijd hadden gereserveerd en of ze op tijd bij de volgende hole waren. Hij dacht dat die dat wel goed kon combineren met ons een rondleiding te geven over het golfpark.

Uiteindelijk stappen we het golfkarretje in en de man bracht ons eerst weer terug naar het clubhuis. Hier begint hij direct enthousiast te vertellen over de geschiedenis van de golfbaan, de ligging en de Efteling kenmerken die er te zien zijn. Daar kwamen voor mij nog onbekende nieuwtjes uit. We reden het golfpark achterstevoren af. Dit omdat we dan tegen de stroming aan het rijden waren en daardoor kon je altijd zien waar de golfballetjes waren waardoor de kans kleiner was dat je er eentje tegen je aan kwam.

Bij hole 18 stoppen we even en legt de gids ons de regels van het golfen uit. Er zijn twee verschillende start plekken. Eentje voor de mannen en eentje voor de vrouwen. Verder staan op de borden bij de holes allemaal lijnen en als je via die lijnen de bal slaat heb je de meeste kans dat de bal in het putje komt. Onze gids was zelf ook een fanatiek golfer en kon ons precies vertellen hoe hij het deed, welke holes moeilijk waren en bij welke de balletjes het snelste zoek raakten of in het water belanden.

Lees ook: Golfen op het Efteling Golfpark

Vanaf hole 18 zijn we helemaal naar holes 11 en 15 gereden. Vanaf deze holes heb je prachtig uitzicht op het Landhuys en het dorpje Hertengang van Efteling Bosrijk. Hier ligt een mooi meer en ook een brugje die zo in het Efteling Park zou passen. Normaal zijn de bruggetjes op het golfpark gewoon van hout maar deze was van natuursteen gemaakt en het zag er een beetje Engels uit.

Tot onze verrassing wou de gids ons ook helemaal meenemen naar holes 13 en 14. Deze holes liggen precies tussen Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land. Dit zijn tevens de twee gethematiseerde bunkers in de vorm van reuzenvoeten. Als je geluk hebt kan je ze een beetje zien liggen vanaf de Eftelingsestraat. Hier hebben we naar (volgens onze gids) een van de betere golfers zitten kijken. Verder zaten hier aan de bosrand erg veel konijnen. Toen we hier waren werd onze gids gebeld omdat er waarschijnlijk twee mensen aan het golfen waren zonder een starttijd gereserveerd te hebben. De gids gaf ons twee keuzes. Of hij kon ons afleveren bij het clubhuis en we hadden maar de helft van het golfpark gezien, of we mochten met hem mee en hij liet ons het hele golfpark zien. We zouden dan wel als enige anderhalf uur langer bezig zijn. Gelukkig hadden we geen haast en kozen we ervoor om mee te gaan.

Nadat dat besloten was zijn we vanaf hole 13 naar de andere kant van het golfpark gereden, hole 6. Ondertussen hebben we nog stoppen gemaakt bij een schuilhutje en hole nummer 3 (welke de moeilijkste hole van het Golfpark is). Toen we eenmaal bij hole 6 aankwamen bleken de mensen wel gereserveerd te hebben en konden we weer rustig naar het clubhuis rijden. Na onze rondleiding die zo ongeveer 3 uur duurde heb ik erg genoten van onze gids. Deze man wist zo leuk en boeiend te vertellen over de sport golf, het golfpark en alle faciliteiten. Aan het begin van de rondleiding had ik nog wel de twijfels of de golfsport mij wel zou interesseren, maar het heeft zeker mijn interesse gewekt!

Jelmer

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.