Eten in Symbolicaanse sferen

Na meerdere keren langs Polles keuken gelopen te zijn besloot ik er onlangs te gaan eten. Terwijl de ketels fluiten en de pollepels tegen elkaar aan tikken geniet ik tijdens meerdere bezoeken van dit goed gethematiseerde restaurant met zijn heerlijke pannenkoeken.

Binnenkomst

Bij de ingang kan je al direct de keuken in kijken. Omdat het een open keuken is kan je zien hoe de pannenkoeken gemaakt worden. Als er een rij buiten het restaurant staat is het dan ook zeker de moeite waard om hier naar binnen te kijken. Als ik eenmaal bij de deur ben aangekomen staan daar twee medewerkers die mij een tafel aanwijzen. Bij mijn eerste bezoek was het heerlijk rustig in het restaurant en daarom mocht ik zelf beslissen waar ik zou gaan zitten. Ik koos voor de theedoeken hoek om te gaan zitten omdat me dat aansprak. Op de plek waar ik zat waren de banken gethematiseerd met theedoeken en bij de banken stond veel ‘afwas’ opgestapeld. Vanuit die plek heb je matig uitzicht op de magische kookstoof waardoor dit een rustige plek in het restaurant is. Het restaurant beschikt over een eigen gethematiseerde toilet die zeker een bezoekje waard is.

Tijdens mijn tweede bezoek was het veel drukker in het restaurant en kreeg ik wel een plek aangewezen. De plek die ik kreeg waren de statafels met barkrukken bij de borrelbar. Vanaf hier heb je beter uitzicht op de magische kookstoof. Ieder kwartier komt deze kookstoof tot leven, hij opent heel voorzichtig de deuren en het rad boven de kookstoof begint hard rond te draaien, hierdoor gaan alle pollepels die hieraan hangen vervaarlijk naar buiten hangen. Ondertussen beginnen allerlei pannen rond te tollen en na een poosje klinkt er een harde stoomfluit en alles wordt weer normaal.

Het restaurant is gethematiseerd naar het koksmaatje Polle. In de attractie Symbolica kan je hem tegenkomen. De menukaarten zijn tevens de placemats en zien er erg leuk uit.

Het eten

Nadat ik de menukaart had gekregen werd mij gevraagd of ik iets wilde drinken. Nu viel op dat moment mijn oog op het toverwater. Op internet had ik al gelezen wat dit was maar toch kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en bestelde ik het. Een medewerker kwam naar me toe met een klein glaasje. Hij vertelde een verhaal dat ging over een magische rivier waar Polles keuken op is gebouwd. Deze rivier is opgedroogd maar ergens in het restaurant hebben ze nog wat magisch water uit deze rivier kunnen bewaren. Nu was aan mij de taak om een kraantje te zoeken met een klein gouden eendje erop en dat water in het glas te laten stromen. Na dit verhaal ging ik op zoek naar het kraantje. Toen ik het kraantje gevonden had liet ik het water in mijn glas stromen en daardoor gaat er onderin het glas een lampje aan. Helaas was overdag het effect niet heel spetterend maar in de avond kleurt daardoor het hele water in de kleur van het lampje. Het drinken was normaal kraanwater zonder smaakje. Het glas mocht je mee naar huis nemen als souvenir.

Na het toverwater volgden de pannenkoeken. Zelf had ik gekozen voor de zoete pannenkoek met warme kersen en slagroom. Deze pannenkoek wordt anders opgediend dan alle andere pannenkoeken in Polles keuken. De pannenkoek wordt dubbelgevouwen en in de dubbelgevouwen pannenkoek leggen ze de warme kersen met een soort geleiachtige saus. In een apart glazen schaaltje krijg je de slagroom. Het was leuk dat de pannenkoek anders werd opgediend dan de andere en het smaakte prima. Het is wel vrij zoet en daar moet je van houden.

Lees ook: publieksopening van Symbolica

Mijn gezelschap koos voor de hartige pannenkoek met kaas, tomaat, champignons en ui. De hartige pannenkoek werd normaal opgediend zoals alle pannenkoeken werden gedaan en zag er erg lekker uit.

Tijdens mijn tweede bezoek, waarbij ik bij de borrelbar zat, bestelde ik een hartige pannenkoek. De pannenkoek met zalm, rucola en roomkaas smaakte echt verrukkelijk. Voor iemand die erg van zalm houd kan ik dit zeer aanraden. Op de vraag of het de lekkerste pannenkoek van Polles keuken is kan ik volmondig JA antwoorden! Mijn gezelschap van toen koos voor de pannenkoek met ham, champignon en kaas. Nu zag deze er vrij normaal uit maar hij smaakte heerlijk volgens mijn gezelschap. Tijdens een derde bezoek koos ik voor de seizoenspannenkoek. Dat bleek een pannenkoek met spek, appel, pecannoten en brie te zijn. Het was een bijzondere smaak in combinatie met de brie. Verder was het wel lekker maar raar.

Nadat wij de pannenkoeken op hadden wilde ik nog een nagerecht. Zelf wilde ik altijd al het familietaartje geprobeerd hebben dus bestelde ik het. Even later kreeg ik een 1-persoons familietaartje. Het familietaartje bestaat uit drie slagroomsoezen met rode glazuur eromheen. Dit alles wordt opgeleukt met slagroom tussen de slagroomsoezen en een kers op de top. Oftewel erg veel slagroom! Dat maakte dit nagerecht erg vullend maar ook ontzettend lekker. Zeker een aanrader om te bestellen als je naar Polles keuken gaat. Het 4-persoons familietaartje zie je erg veel op promotiemateriaal. Deze ziet er ook veel voller uit. Hierdoor kwam het 1-persoons familietaartje wat magertjes over, maar dat was het totaal niet. Na dit familietaartje zijn we het restaurant weer uit gegaan. Polles keuken blijft toch een van de beste restaurants van de Efteling. Als het gaat om thematisering, assortiment, vriendelijkheid van het personeel en de snelheid waarmee je de pannenkoeken krijgt. Het zorgt er toch voor dat je altijd weer terug komt naar dit restaurant.

Jelmer

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.