Fish & Chips eten in de Efteling

Voor een groot visliefhebber zoals ik, is het een must-do om eens een keer te gaan eten bij de Meermin gelegen in het Ruigrijk. Het heeft eventjes geduurd totdat ik dit horecapunt heb ontdekt. Maar afgelopen zomer was het dan eindelijk zover!

Omschrijving

Al sinds 1993 ligt vlakbij de Game Gallery in het Ruigrijk een horecapunt. Verspreid over de jaren zijn hier verschillende specialiteiten verkocht en heeft het gebouw verschillende namen gehad. Vanaf 1996 gaat het door het leven als de Meermin en verkoopt het visspecialiteiten.

De Meermin is een wit gebouw met wat blauwe en rode accenten. Boven het horecapunt is een naambord te vinden met een afbeelding van een zeemeermin en eronder de naam van het horecapunt. Rondom het horecapunt staan wat netten en tonnen om het gebied een zeemansthema te geven. Voor het horecapunt ligt een terras met een groot bloemenperk ervoor. Het terras ligt op een mooie locatie waar je altijd iets te kijken hebt. Of het zijn de vele mensen die Ruigrijk in/uit lopen of een achtbaantrein van Baron 1898 die voorbijraast. Fijne plek wel!

Het interieur is net als een standaard horecapunt. Je kan hier dus geen verdere thematisering verwachten. Tijdens mijn bezoek stonden er twee medewerkers. Eentje nam de bestellingen op en de andere medewerker maakte de bestellingen klaar.

Assortiment

Tijdens mijn twee bezoeken heb ik het overgrote deel van het assortiment gehad. Als eerste koos ik voor de Fish and Chips. Menig Engelstalige bezoeker zal blij zijn dat ze dit typisch Engels gerecht ook verkopen in de Efteling. Het bestaat uit een kartonnen bakje waar een Efteling krant in ligt als ondergrond. In het kartonnen bakje ligt wat kabeljauw met friet en sla. De verhouding van de friet en de kabeljauw zijn prima. Tot mijn spijt lag de sla verstopt onder in het bakje en was dit wat karig. Ik had nog wat extra saus besteld die ik in een los glazen schaaltje kreeg. De saus is wel een aanrader omdat anders de kabeljauw wat smakeloos is. Jammer dat de saus niet standaard mee wordt gegeven bij de Fish and Chips.

De persoon waarmee ik toen was had een bakje kabeljauw genomen. De kabeljauw krijg je in een blauw plastic bakje in de vorm van een vis. Niet echt origineel want dit kom je in elk visrestaurant van Nederland zo ongeveer tegen. Bij de kabeljauw kreeg je wel gratis een bakje met saus erbij.

Toen ik op een andere dag terugkwam bij dit horecapunt nam ik het broodje haring met uitjes. Op de reclameborden wordt dit aangeprezen als een hard broodje maar in werkelijkheid is dit gewoon een zacht bolletje met een haring ertussen. Natuurlijk kreeg ik de keuze of ik met, of zonder uitjes wilde. Ik koos om de haring met uitjes te nemen. Als extra kreeg ik er nog een Nederlands vlagje bovenop geprikt zodat het extra duidelijk was dat deze haring uit de Nederlandse wateren kwam. Het broodje haring was het lekkerste van het hele menu van de Meermin. Het verbaasde me hoe lekker het was en het broodje haring zou wel eens de reden kunnen zijn dat ik terug kom naar dit horecapunt.

2 gedachten over “Fish & Chips eten in de Efteling

  1. Ik kwam regelmatig hier tot vorig jaar het broodje zalm van het menu werd gehaald. Toch jammer dat een vis-horecapunt dit niet aanbiedt. Het enige wat ik soms daar wel eens wil nemen is een zure bom.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.