Gezamenlijk eten in het Eethuys

Aangezien we laatst weer is logeerden in Efteling Bosrijk besloten we in de avond te gaan eten in het Eethuys. Hier kozen we voor een Houthakkersschotel en de Kipsaté. Dit waren zeker goede keuzes!

Binnenkomst

Wij hadden van tevoren een tafel gereserveerd. Als wij bij de receptie van Efteling Bosrijk naar binnen lopen mogen we aan de linkerkant wachten totdat er een medewerker aan komt en zegt welke tafel we hebben. Wij kregen een tafel dat naast het grote bosdierenschilderij staat. Aan de andere kant van het bosdierenschilderij staat een bar waar medewerkers drinken kunnen ophalen voor de gasten. Vlakbij de bar bevindt zich ook de kassa van het restaurant. Aan de rechterzijkant van de bar bevindt zich de open keuken waar een gethematiseerde steenoven staat. Als we voorbij de bar en de keuken lopen komen we aan in de serre van het restaurant. De serre loopt helemaal om de achterkant van het restaurant heen en heeft een glazen dak. Verder heeft het restaurant nog een terras aan de kant van Efteling Bosrijk zelf. Tijdens het eten kwam Klaas Vaak zelf nog even langs en maakt hij een praatje waarin die vroeg hoe onze Efteling dag was. Daarnaast maakte hij ons nog duidelijk dat hij zometeen een verhaal zou gaan vertellen bij het Poorthuys.

Het eten

Nadat Klaas Vaak weg was bij onze tafel kwam er een medewerker aan die ons vroeg of we iets wouden drinken. Nu hadden ze zelf een speciale drankenkaart dus ze hadden erg veel keuze. Zelf besloot ik om voor een Ice Tea te gaan. Toen de medewerker ons drinken ging halen bij de bar hebben wij de menukaart is even bekeken.

Toen de medewerker terugkwam met ons drinken hadden we al besloten wat we wouden dus bestelden we het direct. Twee personen uit mijn gezelschap bestelden de kipsaté en de overige personen inclusief ikzelf namen de houthakkerspan. De Bosrijk schotels kan je bestellen vanaf 2 personen of meer en bestaat uit één grote pan waar van alles in zit voor de hoeveelheid personen. Na even gewacht te hebben kwam ons eten er al aan.

De kipsaté werd opgediend op een soort groen/goud ovalen bord en bestond uit grote kip spies met satésaus en gebakken uitjes eroverheen. Daarnaast kreeg je er ook kroepoek en een salade bij. Verder lag er nog wat normale friet en wat sla op het bord. Volgens de twee personen die hem hadden genomen smaakte hij lekker maar was soms wat aan de taaie kant. De houthakkerspan was daarentegen echt totaal anders. Hier kwamen twee medewerkers met verschillende schalen en één grote pan naar ons toe. De pan kwam midden op de tafel te staan en de tafel werd verder gevuld met de overige schalen. Ze hadden twee schalen vol met friet en frietsaus en nog twee schalen waar een lekkere frisse salade in zat. In de pan zat het vlees dat was aangegeven op de menukaart. Aangezien we met drie personen de Houthakkerspan hadden besteld zaten er voor iedere persoon één stuk biefstuk, sparerib, braadworst en één speklap in. Verder lagen onderin in de pan nog wat gebakken groenten en roseval aardappeltjes. Het vlees smaakte stuk voor stuk echt heel lekker behalve de speklap die smaakte namelijk erg flauw. Voor de rest was het gewoon veel wat je kreeg als je bedacht hoeveel je had betaalde. Je betaalde €15,50 voor vier grote stukken vlees, veel groente, lekkere roseval aardappeltjes, twee schalen vol friet en een salade. Het heeft me echt positief verrast hoe goed je waar kreeg voor je geld en hoe lekker het allemaal smaakte. Voor de mensen die in Efteling Bosrijk logeren raad ik dit restaurant erg aan. Gelukkig kan je er ook eten als je er niet logeert, want hier kom ik nog is terug!

Jelmer

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.