Golfen op het Efteling Golfpark

Op zondag 19 juni 2016 ging ik samen met twee andere Efteling liefhebbers een dagje gratis golfen op het Efteling Golfpark. Wij hadden ons opgegeven voor de Efteling Open Golfdagen die meerdere keren per jaar gehouden worden.

Efteling Open Golfdagen

Eens per maand organiseert de Brabantse Golffederatie in samenwerking met het Efteling Golfpark de Efteling Open Golfdagen. Op deze dag kan je kiezen tussen drie tijdsperioden. Wij kozen voor de laatste periode die van 14.00 tot 15.30 duurde omdat we de dag ervoor naar Midsummer Festival waren geweest en wouden uitslapen. Zodoende komen wij met de auto 10 minuten voor de afgesproken tijd aan op het Golfpark. Als wij het clubhuis in lopen melden we ons bij de receptie. Zij verwijzen ons naar het restaurant achter in het clubhuis om te wachten. Hierbij kregen wij een gratis glas drinken aangeboden. Even later komt onze golftrainer aangelopen. Deze vertelde ons dat wij de enige waren die ons hadden ingeschreven voor deze tijdsperiode. Dit betekende dat wij dus een privé golfles kregen. Nadat hij dit verteld had leidde hij ons, doormiddel van een ritje in een golfkarretje, rond over een groot gedeelte van het Golfpark. Ik zat achteruit en moest me vaak vasthouden aangezien de chauffeur had reed over een ruig landschap. Tijdens deze rondleiding kregen we onder andere uitleg over wat alle vlaggetjes betekenen en gingen we bij drie verschillende holes bekijken. Helaas kon die ons niet alles laten zien en hebben we het stuk dat grenst aan bosrijk moeten overslaan

Balletje in het putje slaan

Na deze rondleiding gingen we naar een oefenveldje. Hier gaf hij ons een emmer met golfballetjes (helaas niet voorzien van Efteling thematisering. De sponsor Chocomel stond op de balletjes) en we moesten allemaal een vlaggetje uitkiezen. Hier moesten we twee stappen vanaf zetten en vanaf daar proberen het balletje in het putje te slaan. De eerste keer sloeg ik veel te hard en nadat we een poosje bezig waren geweest lukte het me om de balletjes in het putje te krijgen. Nadat we dit een poosje gedaan hadden maakten we er een wedstrijdje van. Op het oefenveld stonden negen vlaggetjes. Ieder ging bij een ander vlaggetje staan en we probeerden om met zo weinig mogelijk slagen het rondje van vlaggetjes af te maken. Aangezien elk vlaggetje op een andere afstand van de ander stond leverde dit soms wel grappige momenten op.

Het echte werk, de driving range!

Hierna nam de golfinstructeur ons mee naar de driving range. Het Efteling Golfpark beschikt er over drie. Hier kregen we uitleg over alle soorten golfsticks en hoe ver of hoe hoog je ermee kan slaan. Dit liet hij ook zien en bij sommige ballen konden we al niet meer zien waar het balletje was toen het geslagen werd. Ook kregen we meer informatie over een golfhandicap. Elke golfer probeert zijn golfhandicap omlaag te krijgen om zo nog beter de bal te slaan. Heb je bijvoorbeeld golfhandicap 50 dan ben je slecht in golfen en heb je golfhandicap 0 dan ben je een pro. Na deze uitleg mochten we een golfstick pakken, en mochten we proberen golfballen zo hard en ver mogelijk te slaan vanaf het gras. In het begin was dit erg moeilijk en sla je vaak nutteloos in de lucht hopend dat je het balletje geraakt hebt. Hoe meer ballen we geslagen hadden des te verder en hoger ze gingen. De verste ballen van ons kwamen zo ongeveer tot de 120 meter. Nadat we onze emmer met ballen leeg hadden geslagen was de korte training afgelopen. Als wij na deze golfles neerploffen in de banken van restaurant Fore!Season krijgen we nog een klein Efteling tasje mee waarin wat papieren zitten waarop je je kan inschrijven en een golfbal met het Efteling logo erop. Leuk dat we dit gratis kregen! Voor de mensen die graag is kennis willen maken met de golfsport of net zoals wij graag het Efteling Golfpark wouden bekijken zijn de Efteling Open Golfdagen een ideale gratis oplossing waarmee je dit kan doen. Verder is het leuk te combineren met een bezoek aan het vroegere terrein van het Kraanven. Wij hebben er in ieder geval van genoten en misschien komen we nog is terug voor nog een rondje!

Jelmer

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.