Healthy grill bij de Likkebaerd

Tijdens de verbouwing van de Python in ‘17-‘18 is er bij de ingang van de achtbaan een nieuw horecapunt verschenen. Na negen jaar is namelijk de Likkebaerd in een vernieuwde vorm teruggekeerd en hier heb ik laatst wat gegeten.

Omschrijving

Het horecapunt bestaat uit twee uitgifteluiken en is aan de buitenkant mooi gethematiseerd naar ontwerp van Jeroen Verheij. Bij de linkerbalie kan je het eten bestellen en betalen. Als je dit gedaan hebt dan kan je doorlopen naar de rechterbalie waar je, na even wachten, je bestelling kunt ophalen. Als je een hamburger besteld hebt dan wordt deze hier ter plekke voor je gemaakt.

Achter in het horecapunt worden de kipspies en de hamburgers gebakken door een medewerker. Als ze teveel gebakken hebben dan stoppen ze het overschot in een warmhoudlade onder de balie waar ze het warm houden totdat er weer een bestelling aan komt.

Het restaurant heeft niet een eigen terras. Er staan twee statafels voor het horecapunt en achter het horecapunt is een rustig plekje waar verschillende bankjes staan. Daar heb ik dan ook mijn eten opgegeten. Het horecapunt ligt vrij dichtbij Kapitein Gijs die in 2016 naar het Ruigrijk verplaatst is.

Assortiment

Het assortiment van de Likkebaerd bestaat uit drie verschillende healthy grill gerechten. Tijdens mijn bezoek had ik als eerste de Gegrilde Kipspies genomen. De kipspies waren al van te voren klaargemaakt dus de medewerker haalde het onder de toonbank vandaan. De spies kreeg ik met een zongedroogde tomatenspread, rucola en gegrilde groenten. Toen ik de spies bestelde waren de gegrilde groenten op dus moest ze een nieuw pak uit de koeling halen. Tijdens het eten van de gegrilde kipspies kon je heel goed proeven dat de groenten uit de koeling kwamen. Bah wat waren die vies, koud en klef bij de best wel lekkere kipspies. Ronduit zonde! Daarnaast waren er nog wat kinderziektes bij dit horecapunt. Zo was er geen bestek aanwezig en daardoor kon ik de zongedroogde tomatenspread en de gegrilde groenten niet fatsoenlijk eten. Die kreeg ik namelijk naast mijn kipspies in het bakje gelegd en zonder bestek is het niet goed weg te eten zonder vieze vingers te krijgen.

Als tweede had ik de Gegrilde runderburger genomen. Dit bestaat uit een rustiek broodje met paprikaspread, rucola en gegrilde groenten. Ook hierbij was hetzelfde probleem met de gegrilde groenten. Maar er was meer. Mijn verwachtingen van deze hamburger waren hoog omdat het er goed uit zag op het promotiemateriaal. Helaas werd het niet waargemaakt. In werkelijkheid kreeg ik een behoorlijk plat broodje in vergelijking met het goed gevulde broodje dat op het promotiemateriaal staat. Er zat een iets te dikke laag paprikaspread op wat de verhoudingen niet goed kwam te staan. Verder was het wel een goede en volgens mij biologische hamburger die goed smaakte. Ook bij de gegrilde runderburger waren er kinderziektes. Zo hadden ze geen servetjes bij het horecapunt en aangezien er een behoorlijke laag paprikaspread op mijn broodje zat kwamen mijn vingers er helemaal onder te zitten. Niet heel handig dus zonder servetjes.

Al met al ben ik niet onder de indruk van dit horecapunt. Ik had er goede en hoge verwachtingen van en helaas zijn deze niet waargemaakt. Als je kijkt naar het horecapunt dat hier afgelopen zomer stond vind ik dat het assortiment er niet op vooruit is gegaan. Hopelijk gaan de kinderziektes nog uit dit horecapunt, maar voorlopig zie je mij hier niet terug, spijtig genoeg…

3 gedachten over “Healthy grill bij de Likkebaerd

  1. Ik heb hier afgelopen weekend de runderburger op.
    Deze viel niet tegen. Bij mij zat de spread er netjes op.
    Ergens de komende paar weken de 2 andere opties maar eens proberen.

  2. Inmiddels de kip-spies geprobeerd. Deze valt erg tegen. Het is een stokje met wat kleine stukjes kip eraan. Dus zeker te duur voor wat je krijgt.
    Inmiddels liggen er wel servetjes en vorkjes. Naar mijn mening kan de groentenspread beter warm zijn, zodat het de kip goed complementeerd, in plaats van de koude hap die het nu is, en niets toevoegt aan de spies. Verder mag er wel minder sla gebruikt worden, ter opvulling van het bakje.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.