Het eigenwijze Panorama à la carte restaurant

Het Panorama gebouw heeft nooit mijn interesse gehad totdat een goede vriend me de tip gaf er eens te gaan eten. Daarop besloot ik met een paar andere Efteling abonnementhouders er een hapje te eten.

Het Panorama gebouw is een groot wit markant gebouw met prachtig uitzicht op de Siervijver. In het gebouw bevinden zich twee horecagelegenheden. In dit bericht spits ik mij toe op Panorama à la carte, het bedieningsrestaurant. Vanuit het reizenrijkplein loop je door een markante wit/groene hal naar het bedieningsrestaurant. In de hal hangt een oude uitvergrote plattegrond van het park. Aan de linkerkant zit een trap die je naar de tweede verdieping brengt met toegang tot het balkon, de Panoramazaal, Bodega en de heren- en damestoiletten. Aan het einde van de gang is de ingang naar Panorama self-service te zien die ik in een ander bericht uitgebreid beschreven heb. Aan de rechterkant van de gang is de ingang tot Panorama à la carte.

Bij binnenkomst bevindt zich aan de linkerkant een uitgifteluik waar medewerkers de gerechten kunnen ophalen om ze uit te serveren. Het gehele restaurant ziet er vanbinnen rustig uit. In dit restaurant is geen Efteling thematisering aanwezig en daardoor oogt het als een stukje nostalgie en luxe. Door het glazen dak komt er veel licht naar binnen. Aan de steunpilaren hangen planten en midden in het restaurant staat een replica van een vleesetende plant ter decoratie. Op de achterkant van de stoelen staat de krullige Efteling E gegrafeerd. Het restaurant heeft een rond terras dat wordt omringd door Jokie schuttingen. Het heeft naast de ingang die ik zonet beschreef nog een andere ingang, deze is via het terras.

Lees ook: rustig eten in Panorama self-serive

Nadat ik een plek had uitgekozen in het restaurant heb ik de menukaart aandachtig bestudeerd. Als voorgerecht nam mijn gezelschap de soep van de dag. Dat bleek groentesoep te zijn. Na kort gewacht te hebben kregen ze de soep met twee bruin belegde broodjes. Mijn gezelschap was meer geïnteresseerd in de soep dan de broodjes. Ze zeiden dat de soep goed gevuld was maar nog wel op smaak gebracht moest worden. Zelf had ik me gebogen over de vers belegde bruine broodjes. Ze waren lekker en vond het positief om te zien dat het gezonde bruine broodjes waren in plaats van een wit broodje.

Na dit voorgerecht had ik het hoofdgerecht besteld. Helaas was de bestelling niet goed doorgekomen en heb ik anderhalf uur op het eten gewacht. Dit soort dingen kunnen nu eenmaal gebeuren en ik hoop dat het niet al te vaak gebeurd. Nadat de bediening door had dat de gerechten nog niet werden gemaakt verontschuldigden ze zich en begonnen ze alsnog, waarna we het ook snel kregen.

Als hoofdgerecht koos ik bij mijn eerste bezoek voor de biefstuk met pepersaus, dikke frieten en een gemende salade. De biefstuk was rare gebakken en daarom soms wat aan de taaie kant. De biefstuk smaakte wel erg lekker in combinatie met de pepersaus. Mijn gezelschap had voor de zalm met dikke frieten en een gemengde salade gekozen. Bij de zalm zat een soort vissaus die er goed bij smaakte. Bij allebei de gerechten zat dezelfde salade die bestond uit verschillende soorten sla, radijs, paprika en tomaat. De frieten waren ook van dergelijke kwaliteit en waren beter dan de normale frietjes die je kan krijgen bij andere horecapunten in het park.

Tijdens mijn tweede bezoek heb ik geen voorgerecht genomen. Als hoofdgerecht koos ik toen voor de Reuze burger met huisgemaakte tomatensaus en biologisch bruinbrood. Vanwege mijn vorige bezoek had ik nog wel hoge verwachtingen van het eten. Maar helaas hadden ze wel erg veel tomatensaus op de hamburger gedaan. Dat kwam dit gerecht spijtig genoeg niet ten goede. Wel was ik positief verbaast over de keuze van het broodje. Lekker gezond en paste er goed bij. De persoon waarmee ik was had het Kippasteitje met bospaddenstoelenragout genomen. Ik vond het er niet al te smakelijk uitzien maar ze zei dat het wel lekker smaakte in combinatie met elkaar.

Panorama à la carte blijft me wel verbazen. Het eten en de uitstraling vind ik luxer dan dat ik van de Efteling gewend ben en daarom zou ik hier eens in de zoveel tijd nog wel terugkomen. Ben als enige wel benieuwd hoe lang het restaurant er nog blijft staan gezien de toekomstige uitbreiding naar het Reizenrijk.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.