In de schemering eten bij de Oase

Op zaterdag 6 november 2016 kwam het ons goed uit om wat te eten bij het horecapunt de Oase nabij Fata Morgana. Hier zijn wat positieve en negatieve punten over te vertellen.

Omschrijving

Zo rond een uur of vijf lopen wij net Fata Morgana uit. We wisten dat over een kwartier de eerste Efteling Symphonie van Aquanura zou gaan beginnen in de schemering. Op dit moment kregen we ook honger en besloten we wat te gaan eten bij de Oase aangezien we daar dichtbij waren en dan ook nog is van Aquanura konden genieten.

De Oase zelf is een klein horecapunt met een buitenterras. Het interieur bestaat uit Arabische tegeltjes en oosterse lampen. Er staan diverse borden die reclame maken voor wat ze er verkopen. Verder staat in het midden achterin het apparaat waarmee de Turkse pizza’s en de Döner kebab worden opgewarmd en op de toonbank staat het beleg. Op het buitenterras staan een aantal gethematiseerde parasols. Op de achterkant van het horecapunt staat een schildering geschreven in het Nederlands en Arabisch (goed te zien als je net het Fata Morgana plein op loopt) over de twee specialiteiten van dit horecapunt (Turkse Pizza en Döner kebab).

Het eten

In dit horecapunt verkopen ze Döner kebab, Turkse Pizza en verschillende soorten ijs. Wij besloten om de twee specialiteiten van dit horecapunt te nemen. Zodoende nam iemand de Döner Kebab, één iemand de Turkse Pizza met extra vlees en één iemand de Turkse Pizza zonder extra vlees. Toen we het eten hadden zijn we gaan zitten op het terras van de Oase en hebben we onder genot van Aquanura lekker gegeten. Voor de Turkse Pizza kon je uit drie verschillende sausen kiezen (knoflooksaus, cocktailsaus en nog een andere). Jammer was dat je kon proeven dat het niet vers was. De Turkse Pizza’s en het broodje voor de Döner Kebab waren snel opgewarmd en je kon merken dat het vlees niet vers van het spit was. Verder waren de sla en de saus er wel lekker bij. De Turkse Pizza’s werden opgerold en in een stukje Efteling krant. Eigenlijk at je hem dus gewoon zoals je ook een wrap vasthoudt.

Zelf worstelde ik wel met iets. Ik had namelijk een normale Turkse Pizza en iemand anders de had de Turkse Pizza met extra vlees. Nu dacht ik, dat ik ook wel wat vlees zou krijgen bij mijn Turkse Pizza en dat de andere gewoon meer vlees kreeg dan ik. Helaas bleek dat ik helemaal geen vlees kreeg. Beetje onduidelijk neergezet. Persoonlijk had ik er neer gezet dat je kan kiezen uit een Turkse Pizza met vlees of zonder vlees. Op zich smaakte het prima zonder vlees, maar had toch liever met gehad.

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.