Italiaans eten onder de zeespiegel

Het PandaDroom complex staat niet direct bekend om zijn Efteling waarde. Menig Efteling liefhebber bezoekt het gebouw dan ook zelden. Naast de attractie herbergt het ook restaurant de Octopus waar ik heb gegeten.

Omschrijving

Als het richting half vijf loop ik vanaf de Pardoes Prommenade het restaurant binnen. De ingang is gethematiseerd als een rotswand waar je door heen loopt. Links bevinden zich de toiletten en als je de gang uitloopt kom je terecht in het restaurant met het freeflow-gedeelte.

Het restaurant is gethematiseerd alsof je onder de zeespiegel zit. De lampen zien eruit als kwallen en midden in het freeflow-gedeelte staat een reusachtige octopus. Rondom deze octopus liggen vers belegde broodjes die je kan pakken als lunch. Achterin het freeflow-gedeelte ligt de keuken waar je kan kiezen voor de pasta’s of de soep. Als je de bestelling hebt afgerond kom je terecht in een ruim opgezet ruimte waar tafels en stoelen staan. Dit loopt geleidelijk over in de educatieruimte van PandaDroom. Als het druk is dan openen ze het boventerras. In een hoekje verscholen staat een trap die naar een hoger gelegen etage in het gebouw gaat. Hier is het gethematiseerd alsof je boven de zeespiegel bent uitgekomen. Dit gedeelte is als enige geopend als het druk is in het restaurant. Aangezien de trap niet duidelijk te zien is lopen veel bezoekers hier voorbij en is het hierboven altijd rustig.

Het eten

Als ik in het freeflow-gedeelte sta dan kies ik ervoor om samen met mijn gezelschap de pasta’s te nemen. Het is de bedoeling dat je naar achterkant van het freeflow-gedeelte gaat en daar hangt een bord met wat je kan kiezen. Je geeft door welke soort pasta (spaghetti, tagliatelle of schelpjes) je wilt. Als je dat gekozen hebt mag je de saus kiezen (bolognese, carbonara of basilicum pomodori) en als laatste je topping (pijnboompitten, gegrilde groenten, cherrytomaten of parmezaanse kaas). Als je hebt doorgegeven aan de medewerker wat je wilt wordt het voor je neus klaar gemaakt.

Nadat ik mijn bestelling had doorgegeven werd het klaargemaakt. Toen het eten klaar was werd het opgeschept in een rieten bord en kreeg ik het. Gelukkig was het boventerras open en ben ik daarnaartoe gelopen. Het was hier uitgestorven dus heb ik in alle rust kunnen genieten van mijn eten.

Helaas viel het eten tegen. De schelpjespasta met bolognese saus, cherrytomaten en parmezaanse kaas viel wat tegen. Het eten was niet goed warm gemaakt en was dus snel koud. Daarnaast had de saus vrij weinig smaak en daardoor proefde je deze niet meer. Mijn gezelschap hadden gekozen voor tagliatelle met carbonara, gegrilde groenten en parmezaanse kaas. Bij deze was het eten ook koud maar proefde je de saus wel. Bij de andere personen was het hetzelfde verhaal. De spaghetti met bolognese saus, gegrilde groenten en parmezaanse kaas was wel erg goed gevuld maar smaakte ook erg flauw. Nu kan het zijn dat dit aan de bolognese saus lag aangezien de andere personen daar geen last van hadden.

Het was voor mij niet de eerste keer dat ik slechte ervaringen heb met pasta’s in de Efteling. Bij Pinokkio’s restaurant was het ook al niet goed geregeld met de pasta’s. Ik vraag mij dan ook af wat er zo moeilijk is aan een goede pasta bereiden. Het is wel jammer dat ze er elke keer niet in slagen. Wellicht lag het aan de periode dat we kwamen(?). Tijdens dit bezoek heb ik dan ook niet het gevoel gehad alsof ik dit restaurant goed kan beoordelen. Daarom kom ik hier nog is terug voor een pasta in de hoop dat het beter is. Stel me niet teleur Efteling!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.