Kinderpret dag #1

De Efteling heeft naast de achtbanen en familie attracties ook attracties voor de kleintjes onder ons. Als abonnementhouder kan je het permitteren om op een rustige dag ook te genieten van deze attracties. Zodoende liet ik de afgelopen dagen het kind in mij los en ging ik speciaal deze attracties doen. In deel 1 van de serie beginnen we met het Kleuterhof en het Kinderspoor.

Uitvergroot clownhoofd

Tijdens een doordeweekse dag in de voorjaarsvakantie was het uitgestorven in het park vanwege de kou. Nadat ik alle grote attracties (meerdere malen) gedaan had ging ik zitten aan een tafel bij het terras van Panorama self-service. Toen ik op het terras zat speelde een kind op de grote stap-piano van het Kleuterhof. Terwijl ik daar zat kwam het idee bij me op voor deze serie. Toen het kind weg was bij de stap-piano ben ik zelf een kijkje wezen nemen in het Kleuterhof.

Toen ik in het Kleuterhof was aangekomen stapte ik direct zelf op de stap-piano. Er is een groot boek waarin wat kinderliedjes staan zoals: Schipper mag ik over varen en altijd is Kortjakje ziek. Ik probeerde de nummers na te spelen met catastrofale gevolgen. Daarom besloot ik het al snel voor gezien te houden en ben ik gaan kijken naar de andere attributen die in het Kleuterhof staan.

Na de stap-piano ontdekte ik de clownwip. Dit is een uitvergrote wip in de vorm van een clownhoofd. Toen iedereen weg was in de speeltuin kon ik het toch niet na laten om hier even op te spelen. Achter in het Kleuterhof staan nog drie behendigheidsspelletjes met een afbeelding van Jokie en Jet erin. Het doel is om het rode balletje op de goede plek te krijgen. Als je dit goed doet krijgen alle figuren in de afbeelding een rode neus.

Vlakbij de behendigheidsspelletjes staat nog een tweede wip, namelijk de klokhuiswip. Het bestaat uit een klok met daaronder twee stoeltjes. Ga je op een van de twee zitten dan beginnen de wijzers van de klok te bewegen. Naast deze attributen staan er nog een paar andere die ik niet heb gedaan zoals de knuffelbeer, een rupsglijbaan en een trein(duw)draaimolen. Ook staat in het Kleuterhof een Holle Bolle Gijs.

Te oud voor de attractie

Toen ik het Kleuterhof uitgelopen was vervolgde ik mijn route in het park naar het Ruigrijk. Aan het pad dat van het Reizenrijk naar het Ruigrijk loopt ligt het Kinderspoor. Omdat het rustig was in het park was ook hier niemand te zien. Ik liep naar de attractie toe en bedacht me dat ik nog nooit in het Kinderspoor geweest was. Het Kinderspoor is niet toegankelijk voor kinderen boven de 12 jaar, dit begrijp ik ook wel omdat je weinig beenruimte in de traptreintjes hebt.

Uiteindelijk besloot ik toch in de wachtrij te gaan staan in de hoop dat ik een rondje mocht mee trappen met mijn 18-jarige leeftijd. Er waren verder geen andere gasten in de attractie dus de medewerker vond het goed. Het was een vrolijke medewerker die al snel doorhad dat hij met een Efteling abonnementhouder te maken had. In het station kreeg ik te horen dat het ten strengste verboden is om te botsen, maar de medewerker had er vertrouwen in dat dit niet zou gaan gebeuren omdat ik de enige in de attractie was. Helaas voor de medewerker bleek het voor mij nogal moeilijk te zijn om niet te botsen…

Nadat de medewerker mijn tas om de schoorsteen van de trein had gebonden mocht ik vertrekken. Gelukkig kon ik lekker snel doortrappen omdat ik geen last had van andere mensen op het parcour. Je gaat met het treintje door een oudhollands landschap met boerderijen en een spoorwegbediende.

Er waren geen andere mensen in het parcour waardoor ik lekker snel kon trappen. Hierdoor reed ik iets te hard het station binnen en botste per ongeluk tegen het treintje voor mij aan. De medewerker ging hier gelukkig heel grappig mee om en maakte er allemaal grapjes over. Mijn gezelschap, die een treintje achter mij hadden waren minder succesvol. De medewerker was in een lollige bui en hield de hele tijd het treintje waar ze in zaten tegen. Nadat ik het Kinderspoor uit was ben ik verder het park ingelopen. Bij mijn volgende bezoek zal ik verder gaan met deze serie.

Een gedachte over “Kinderpret dag #1

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.