Laatste weekend van de taalweken in de Efteling

Sinds 2013 worden er in de Efteling een paar weken achter elkaar de taalweken georganiseerd. Tijdens deze weken lezen bekende Nederlanders voor in het Sprookjesbos theater en draait er een speciale parkshow van Sprookjesboom. Zelf ben ik naar de laatste twee dagen van deze taalweken geweest.

Paul van Loon en prinses Laurentien van Oranje lezen voor

Als afsluiter van de taalweken in de Efteling lazen Paul van Loon en prinses Laurentien van Oranje voor op 1 oktober 2016 in het Carrouseltheater. Ik verheugde me erg op de locatie omdat dit mijn eerste keer werd dat ik deze ruimte zag. Om 12:00 las Paul van Loon een stukje voor uit zijn eigen geschreven boek de Sprookjessprokkelaar. We moesten al een kwartier van tevoren aanwezig zijn om mooie plekken te hebben. De deuren van deze evenementenlocatie werden geopend door Sleuteliers en deze kondigden Paul van Loon ook aan. Het podium was gevuld met allerlei kinderen die op de grond mochten zitten rondom de voorleesstoel. Rechtsachter op het podium stond tevens een groot bord met de omslag van de Sprookjessprokkelaar. Je kon na afloop niet op de foto met Paul van Loon.

Nadat Paul van Loon had voorgelezen werden we langzamerhand de zaal uitgezet en mochten we om 15:00 weer de zaal in voor de voorleesronde van prinses Laurentien van Oranje. Deze las een tweede stuk voor uit de Sprookjessprokkelaar. Aangezien ik net te laat was voor een zitplek ging ik staan aan de linkerkant van de zaal tussen allemaal andere professionele fotografen. Zelf vond ik het voorlezen van de prinses en Paul van Loon ontzettend leuk en ben ook zeer blij dat ik nu (eindelijk) het Carrouseltheater heb mogen zien.

Het voorlezen door bekende BN’ers 

De volgende dag, 2 oktober 2016 lazen Guido Spek en André Kuipers voor in het Sprookjesbostheater. Rond 12:50 verzamelden we aldaar voor Guido Spek. Vijf minuten later vertelde een medewerker dat er werd voorgelezen in het Droomvlucht paleis aangezien er regen werd voorspeld. Dit vond ik opzich niet erg aangezien je als normale gast amper de kans hebt om deze evenementenlocatie in te komen. Om mensen de tijd te geven op tijd aanwezig te zijn bij het Droomvlucht paleis begonnen we 20 minuten later. Op het podium was één grote stoel neergezet waarop de voorlezer kon plaatsnemen. Daaromheen mochten allemaal kinderen op de grond komen zitten en daardoor zag het podium er lekker vol uit! Uiteindelijk kwam er een Sleutelier het podium op en werd Guido Spek voorgesteld. Deze ging daarna zijn lievelingssprookje de Chinese Nachtegaal voorlezen. Na het voorlezen had je nog de kans om met hem op de foto te gaan.

De tweede persoon die deze dag zou voorlezen was André Kuipers. Aangezien het nog steeds regende werd er wederom voorgelezen in het Droomvlucht paleis. Rond 15:00 opende de poorten naar het Droomvlucht Paleis zich voor de tweede keer deze dag en konden er weer plaats nemen. André Kuipers kwam om 15:20 voorlezen uit het sprookje van de Zes Dienaren. Na afloop ontstond een rij richting de uitgang aangezien je daar met André Kuipers op de foto kon. Zelf vond ik het erg leuk om weer in het Droomvlucht Paleis te zijn en door bekende BN’ers voorgelezen te worden. Wel jammer dat ik er maar twee dagen bij was en dat precies deze twee dagen er niet werd voorgelezen in het Sprookjesbostheater. Hierdoor heb ik namelijk de speciale sprookjesboom show gemist (Sprookjesboom ontmoet Sprookjessprokkelaar). Verder hoop ik dat het volgend jaar weer terugkomt!

Jelmer

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.