Logeren in een Boshuysje op Efteling Bosrijk

Ja en daar zijn we weer. Voor de derde keer gaan we slapen in Efteling Bosrijk en deze keer is het de beurt aan een 6-persoons Boshuysje die dicht bij het Landhuys ligt. Wij hebben van vrijdag 18 tot en met maandag 22 augustus 2016 er overnacht.

Het Boshuysje

Toen we vrijdag 18 augustus 2016 in de ochtend bij de receptie onze sleutel haalden voor Boshuysje 613 gingen we snel op pad. Na een poosje kwamen we aan bij het huisje dat aan de grote grasvlakte ligt waar ook het Landhuys aan ligt. We doen de deur open doormiddel van ons pasje tegen de scanner te houden. We lopen als eerste een gang in waar de toiletten zitten. Doen we een deur open dan komen we aan in de woonkamer. In deze woonkamer staat de tv onder de trap. Daarbij staan twee rode banken en twee bruine stoelen. Aan de andere kant van de woonkamer staat een tafel met een Bosrijk achtige lamp. Aan de andere kant van de tafel zit de keuken met een vaatwasser, combimagnetron en een elektrische kookplaat.

Lopen we met de trap naar boven dan zijn daar drie slaapkamers. Twee slaapkamers hebben een tweepersoonsbed dat je uit elkaar kan schuiven. Ook heb je een kamer met een stapelbed. In alle kamers hangen verschillende tekeningen van Efteling Bosrijk. In de keuken hangt een gordijn waar een rijmpje op staat. Er zijn zeker verschillen tussen de appartementen van het Landhuys en Poorthuys waar ik al had geslapen. Zo heeft deze keuken een vaatwasser en een kookplaat. Dit ontbrak in de appartementen.

Ontbijten in Efteling Bosrijk

Toen wij in Efteling Bosrijk sliepen hebben we gebruik gemaakt van de broodbezorging en het Efteling ontbijtbuffet in het Eethuys. Op de eerste ochtend hadden we een tafel gereserveerd voor het Efteling ontbijtbuffet. We betaalden €15,50 en konden onbeperkt gebruik maken van al het lekkers dat in het restaurant stond. We konden kiezen uit warme/koude broodjes en verschillende soorten drinken. Zelf vond ik dat ze er ontzettend veel hadden staan en snapte ook wel waarom het zo duur was. Maar er was eigenlijk te veel en ik kon het geld er niet uit eten. Kortom, leuk om is geprobeerd te hebben maar mij maak je gelukkiger met de broodbezorging.

De volgende ochtend hadden wij gebruik gemaakt van de broodbezorging. De avond ervoor hadden we een formulier ingevuld en ingeleverd bij de receptie waarop we hadden aangegeven wat we wouden. We hadden gekozen voor het verrassingspakket. Het pakket bestond uit kleine potjes aardbeien en kersenjam, een paar potjes leverpastei en een paar plakken kaas en ham. Naast dit zaten er ook kleine melk en puur hagelslag in en vier kleine peperkoeken/ontbijtkoek. Als drinken zaten er twee halve liters flessen versgeperste jus d’orang in. Als brood zaten er roomboter-croissantjes, kaiserbroodje en tarwe petit pain in. Zelf vond ik de broodbezorging veel fijner dan het Efteling ontbijtbuffet aangezien het aannemelijk scheelde in de prijs en het veel fijner is om te ontbijten in je eigen huisje.

Zwemmen in het Badhuys

Ook tijdens dit bezoek hebben we gezwommen in het Badhuys. Deze keer was het vat met de emmers wel in gebruik en hebben we hier lekker mee zitten spelen. Daarnaast hebben we lekker een poos gezeten in de verwarmde bubbelbaden.

Zoals vanouds heb ik weer genoten van dit bezoek aan Efteling Bosrijk. Het was leuk om voor de verandering in een Boshuysje te slapen in plaats van een appartement wat ik de andere twee keer wel had gedaan. Daarnaast blijft Efteling Bosrijk een fijn bungalowpark om te overnachten en hoop ik er volgend jaar weer terug te komen in wellicht een Dorpshuys?

Jelmer

Ik bedank hierbij Kim en Thijs voor het meeschrijven van de live blog die van begin 2016 tot begin 2017 online stond.

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.