Met de ambulance de Efteling uit

Op zaterdag 12 juli 2015 tijdens het tweede Negen Pleinen Festijn was ik weer in het park en liep ik samen met wat andere mensen. Helaas kreeg een van deze mensen last van zijn borst en eindigde deze dag in een ritje naar het ziekenhuis.

Wat was er gebeurd?

Toen Aquanura was afgelopen gingen we nog even kijken naar het zwaaiende entertainment dat her en der verspreid over het Dwarrelplein stond. Op dat moment kreeg een vriend van me waar we samen mee liepen pijn op zijn borst en begon hij zwaar te ademen. Toen we doorkregen wat er gaande was zijn we met hem gaan zitten op een rots nabij de Vrolijke Noot. Hier hebben we even een kwartiertje gewacht om te kijken of de pijn op zijn borst minder werd. Toen het na een kwartier niet minder werd ging ik mensen zoeken van de EHBO. Toen ze het ongeval zagen gingen ze direct zijn bloeddruk testen. Daar was gelukkig niks mee aan de hand. Daarnaast hadden ze nog wat vragen gesteld en was de bewaking van het park erbij gekomen omdat we zo langzamerhand nog maar de enige in het park waren. Toen de pijn maar niet weg ging rond 01:00 besloten we een ambulance te laten komen en hem naar het ziekenhuis te brengen voor onderzoek.

Over het dienstencentrum van de Efteling rijden

Toen de ambulance even over één kwam hebben ze nogmaals een bloedruk test gedaan, hier kwamen geen rare resultaten uit. Ondertussen had een ander persoon uit mijn gezelschap waar ik ook bij logeerde zijn vader opgebeld en vertelt over wat er gebeurd was. De vader zou ons opwachten bij de personeelsingang/uitgang van het park (achter VogelRok) en wij mochten met de ambulance het park uit. Nadat we allemaal in de ambulance zaten ging een bewaker ons voor op de fiets over de Pardoes Promenade en de dubbele laan naar het dienstencentrum. Hier zijn wij in het pikke donker overheen gereden en daarna kwamen we aan bij het beveiligingshuisje waar de vader stond te wachten. Zelf zat ik vooraan naast de bestuurder van de ambulance en had ik daar even een praatje mee gemaakt. Toen we bij het beveiligingshuisje aankwamen stapte wij de ambulance uit en zo weer de auto van de vader in en reden we achter de ambulance aan naar het ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch.

Het ziekenhuisbezoek

Toen we bij het ziekenhuis aankwamen hadden ze een hartfilmpje gemaakt en bleek er alweer niks aan de hand te zijn. Wij bleven tot 04:00 in het ziekenhuis en nadat de pijn en stres waren weggezakt werden we om 04:10 ontslagen uit het ziekenhuis zonder te weten wat er nou aan de hand was. Wij hebben de jongen weer teruggebracht naar zijn huis en zijn ten slotte bekaf om 05:00 aangekomen in Schijndel van een vermoeiend dagje Efteling.

Jelmer

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.