Met de gethematiseerde Efteling bus naar de wereld vol wonderen

Sinds 19 april 2016 rijdt reisorganisatie OAD met een gethematiseerde Efteling bus door heel het land naar de Efteling. Op 7 mei begon deze Efteling bus met zijn tour in Groningen.

Omschrijving

Terwijl ik met veel medepassagiers sta te wachten voor Martiniplaza te Groningen zien we de Efteling bus aankomen. De bus is aan alle kanten gedecoreerd. Zo staan op de voorkant drie paddenstoelen en het Efteling logo, de linkerkant toont tweemaal de Python met twee treintjes erop, de rechterkant laat delen van het sprookjesbos zien en op de achterkant zien we een enorme Speeltuin Gijs.

Zitten we eenmaal in de bus dan zien we weinig van deze decoratie terug. Het enige waaraan je kan zien dat we in een Efteling bus zitten is het hoofd van Langnek dat op een van de ramen is geplakt. De bus beschikt over een airco en twee displays waar ze een dvd op kunnen afspelen. De stoelen kunnen naar voren en achteren kantelen en hebben een bekerhouder en armleuning. Boven onze hoofden zit een paneel met verschillende knopjes zoals een ‘stop’ en ‘service’ knop en een leeslampje die je zelf aan en uit kunt zetten. Als laatste is er nog een toilet aanwezig in de bus. Nadeel is wel dat er geen USB-ingangen voor de mobiel zijn en dat de Wi-Fi ontbrak.

De prijs

Toen wij onze plekken reserveerden koste dit ons €12,00 per persoon voor de heen- en terugreis. Dit is belachelijk goedkoop aangezien je voor een goed trein dagkaartje al snel €30,00 kwijt bent. Naast dat het zo goedkoop was kregen we ook veel dingen extra mee. Zo kregen we alvorens de bus in te stappen één tas met allerlei lekkernijen aangeboden door Albert Heijn en één tas met een gratis fotoboekje, plattegrond en kleurpotloden van de Efteling aangeboden door OAD. Zelf heb ik me erover verbaast dat het zo goedkoop was.

Andere Efteling bussen

Naast deze Efteling bus van OAD waar wij mee hadden gereisd rijdt er nog een andere Efteling bus rond in Nederland. Sinds 2014 is BBA Tours in het bezit van een gethematiseerde Efteling bus. In het hoogseizoen rijdt deze bus een rechtstreekse verbinding vanuit Antwerpen met een tussenstop in Breda naar de Efteling en weer terug. Deze bus is aanzienlijk duurder dan de bus van OAD. Zo moet je al €30,00 betalen als je met de bus van BBA Tours vanaf Antwerpen naar de Efteling wil rijden (ticket van de Efteling niet bij inbegrepen). Dat staat in schril contrast met de €12,00 die ik moest betalen voor de bus van OAD die reed vanuit Groningen (ticket van de Efteling niet bij inbegrepen). Daarintegen rijdt de bus van BBA Tours elke dag tijdens het hoogseizoen vanaf een vaste locatie en de bus van OAD wisselt wat van locatie en rijdt niet elke dag. Verder rijdt er ook nog een gethematiseerde Efteling bus van Tour en Tickets een rechtstreekse verbinding vanaf Schiphol naar de Efteling. Deze bus lijkt aan de buitenkant heel erg veel op OAD-bus maar heeft in plaats van de Python twee boten van de Piraña op de zijkant staan.

Naast deze gethematiseerde bussen rijdt Arriva dagelijks met verschillende lijnen naar busstation Efteling.

Het is zeker de moeite waard om met deze Efteling bus te gaan. Het voordeel is en blijft dat hij verschillende plekken in het land heeft waar die stopt. Daarnaast is het ook erg goedkoop. Als je benieuwd bent naar wanneer de bus gaat rijden en vanaf waar verwijs ik je graag naar de website van OAD.

Jelmer

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.