Mistig oud en nieuw ’16-’17 in de Efteling

Vorig jaar was ik voor het eerst naar de Efteling gegaan met oud en nieuw. Aangezien ik die editie leuk vond ben ik ook naar het oud en nieuw festijn van 2016-2017 geweest in de Efteling.

Binnenkomst

Toen wij aankwamen bij de Efteling (we waren afgezet bij de kiss + ride vlakbij de bushalte) liepen we richting de ingang, het beloofde een drukke avond te worden. Toen we bij de ingang aankwamen zagen we dat je al direct in twee groepen werd opgedeeld. Kwam je namelijk langs de linker kassablokken dan was je ingedeeld bij blauw en mocht je het vuurwerk gaan bekijken bij de Siervijver. Als je rood was mocht je het vuurwerk gaan kijken bij de Vonderplas. Wij kozen voor de kleur blauw.

Toen we in het park waren met ons speciale armbandje en plattegrond gingen we eerst langs een paar bubbels & bollen kramen die overal in het park stonden. Het viel ons op dat de lampen van Aquanura roodgekleurd waren aangezien daar de mensen met het rode bandje mochten gaan kijken. Rondom de Siervijver hadden ze verschillende moving-heads geplaats en die kleurden blauw.

Grootmoeders Oudejaars Bingo

Toen we op de plattegrond hadden gekeken naar welk entertainment er deze avond zou zijn viel ons oog op de oudejaars bingo van grootmoeder die gehouden werd op het Witte Paard plein. Wij zijn hier dan ook op ons gemak naar toe gelopen. Wij kwamen aan op het moment dat ze de bingo kaartjes aan het uitdelen waren. We kregen zodoende dus een bingokaart van de jager. De spelregels waren vrij simpel. Ze noemden een nummer op, stond deze op je bingo kaart dan was je af. Na verloop van tijd vragen ze de mensen die nog meedoen om op het podium te komen en daar vindt dan na een spannende finale de prijsuitreiking plaats. De prijzen die je won waren voornamelijk Game Gallery knuffels. Toen grootmoeders oudejaars bingo even een pauze had zijn wij doorgelopen naar het IJspaleis.

Coverbands

In het IJspaleis waren net verschillende sprookjesbosbewoners aan het dansen op muziek met bezoekers. De verrijdbare geluidsinstallatie was voor sommige een herkenning van de Sneeuwkristallen, een entertainment acht die tijdens de winter Efteling ’15-’16 draaide.

Toen wij er waren zou over een half uurtje The Originals optreden. In het IJspaleis stond nog een tent waar je gratis bollen & bubbels kon halen. Dit hadden wij hier dan ook gedaan. Aangezien ik nog minderjarig was kreeg ik Sprookjesboom Bubbels. Dit smaakt een beetje naar RoosVicee Boomfruit maar dan met prik. De oliebollen waren verbeterd vergeleken met vorig jaar, ze smaakten niet meer klef! Na de smakelijke eten zijn we uit het IJspaleis gegaan omdat het te lang duurde totdat The Originals zouden gaan optreden.

We besloten om naar het Ruigrijk plein te gaan. Als we hier aankomen spelen de Goldies hier verschillende nummers rondom het kampvuur. Leuk om te zien en het geeft echt sfeer, maar er was nog zoveel meer te zien. Wij besluiten om door te lopen naar het Pirañaplein. Naarmate we naar het plein lopen zien we dat het hier aardig vol staat met mensen. Wij lopen een stuk langs de mensen en eindigen zo redelijk vooraan. Wat bleek, dit plein was geweldig! Coverband Seasons maakte het publiek enthousiast en de mannen van licht en geluid hadden het ook weer prima voor elkaar. Dit plein liet mij nog het meest denken aan de vroegere acts op de Efteling Brink. Op een avond als deze mis je het plein wel.

Aftellen… Vuurwerk!

Het zou nog maar een half uurtje duren tot het 00:00 was en het vuurwerk de lucht in ging. We hadden eerder op de avond al een medewerker gesproken en die zei dat we het beste op de houten brug konden kijken naar het vuurwerk aangezien je dan het meeste zou zien vanwege de mist die er deze avond hing. Toen wij op de brug aankwamen bleek dat er hier al wat mensen stonden. Gelukkig was er nog één bank vrij en hebben we hier even gezeten. Een kwartier voor middernacht begon er muziek te spelen vanaf het kinderspoor. Hier zaten sommige winter Efteling nummers tussen (Jij en ik, Samen zijn we samen en fairytales all around you) en andere kerstnummers. Tien seconden van tevoren verdwijnt de aftelklok van de schermen en gaan we gezamenlijk aftellen. Na de tien seconden kunnen we elkaar eventjes gelukkig nieuwjaar wensen voordat het vuurwerk de lucht in gaat. Ze hadden voor de vuurwerkshow voornamelijk Aquanura de eerste Efteling Symphonie muziek gebruikt. Grappig detail was dat ze de muziek van Baron 1898 ertussen hadden gestopt en een soepelere overgang hadden gemaakt van de Droomvlucht muziek naar het Spookslot muziek. Ze hadden de muziek van de Magische Klok weg gelaten. Tijdens de muziek vond ik dat er veel vuurwerk de lucht in werd geschoten. De vuurwerkshow was beter geprogrammeerd op de muziek dan vorig jaar vond ik en na een minuut of 10 was het afgelopen.

Na de vuurwerkshow duurde het nog een half uur voordat Aquanura zou beginnen. Iedereen besluit om naar Symbolica te lopen waardoor er daar een grote opstopping ontstaat. Wij besluiten daarom om eerst weer naar het kampvuur in Ruigrijk te gaan om op te warmen (we hadden het ontzettend koud gekregen). Bij dit kampvuur zaten nog twee andere bezoekers en stond een rij van tien Efteling medewerkers elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Leuk om te zien hoe de medewerkers dan ook met de gasten contact zoeken. Toen het tijd was om naar Aquanura te gaan hebben we dit ook gedaan en hebben we de Tiësto show gezien aan de theater kant in de mist. Nadat Aquanura was afgelopen zijn we rustig naar de uitgang gegaan en hebben we even gekeken naar het zwaaiende entertainment (heimwee naar het Negen Pleinen Festijn…). Aangezien we toch even moesten wachten totdat we opgehaald werden hebben we in het huis van de vijf zintuigen nog even gekeken naar het Winterlicht, een acrobaten act in de nok van het gebouw, het blijft een mooie entertainment act. We hebben deze avond weer genoten en ik wens jullie hierbij nog een mooi en sprookjesachtig 2017!

Jelmer

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.