Nogmaals in Efteling Bosrijk slapen

Nadat ik albijna een half jaar geleden voor het laatst had geslapen in Efteling Bosrijk besloten mijn ouders dat hun nu ook wel is mee wilden. Van vrijdag 4 t/m maandag 6 maart 2016 logeerden wij dus in het Poorthuys in Efteling Bosrijk.

Een rommelige voorbereiding

Wat me al direct opviel tijdens het boeken van ons verblijf was dat sinds de nieuwe lay-out op het overnachten gedeelte van de Efteling website je de kamersleutel en de reisbescheiden thuis gestuurd krijgt. Je vult je gegevens in op je persoonlijke Efteling account en ze sturen het naar je toe. Dit bespaart personeel aan de receptie omdat je niet hoeft in te checken. Maar nu hadden wij last minute geboekt en omdat er minder dan één week tussen ons verblijf en de boeking zat kregen wij het niet thuisgestuurd. Dit was voor ons een probleem omdat we nu niet met onze auto de parkeerplaats van Efteling Bosrijk op konden rijden. De slagbomen gaan namelijk open door middel van het pasje tegen een scanner te houden. Wij hebben eerst een medewerkster gezocht die de slagbomen voor ons kon openmaken, daarna zijn we naar de receptie gelopen. Hier kregen wij alsnog de appartement sleutel. Wij mochten de paar nachten dat we daar sliepen verblijven in het Poorthuys in appartement 134.

Het Poorthuys

Het appartement is vanbinnen identiek aan die van het Landhuys. Mijn ouders sliepen in het tweepersoonsbed en ik sliep in het dubbelbed. We hadden prachtig uitzicht op het meer van dromen en omdat het een beetje koud was zag je soms de nevel nog op het water liggen. Natuurlijk liet ik me de kans niet ontnemen om een ochtendwandeling door het ontwakende Bosrijk te lopen. Dat terwijl overal nog dauw ligt zag het er weer prachtig uit!

Tijdens ons verblijf had ik nog verschillende Efteling liefhebbers op bezoek uitgenodigd. Één van hun kwam in de avond laat langs omdat hij die dag anders werkte. Samen met hem ben ik toen door een uitgestorven Efteling Bosrijk gelopen (want het was 22:00 en iedereen lag al in bed). We hebben genoten van de nachtelijke geluiden en hebben minimaal een kwartier als enige gekeken naar de avond show bij het zandkasteel. Dit was voor mijzelf gewoon weg magisch mooi! Je moet je voorstellen dat je als enige geluid de show hoorde met wat nachtelijke geluiden en dat je in al dat te midden staat samen met een andere liefhebber. De andere liefhebber die kwam, kwam even kijken voor openingstijd van het Efteling Park. Toen ik met hem door de nieuwe uitbreiding liep kwamen we erachter dat de Efteling het touw bij de muzikale waterput doormidden heeft geknipt. Hierdoor is het nog moeilijker om muziek uit de muzikale waterput te krijgen.

Voorzieningen in Efteling Bosrijk

Natuurlijk hebben wij tijdens dit bezoek ook gebruik gemaakt van verschillende voorzieningen. Zo waren we vergeten brood mee te nemen dus hebben we elke dag gebruik gemaakt van de broodbezorging. Hiervoor moesten we elke dag van tevoren een lijst inleveren bij de receptie van Efteling Bosrijk waarop je kon aangeven wat je wou. De broodjes smaakten verschillend, het croissantje was erg lekker maar het Kaiserbroodje viel wat tegen. Daarnaast hadden we sinaasappelsap genomen die helaas niet versgeperst was en een beetje zuur smaakte. Naast de broodbezorging ben ik in de avond wezen kijken naar het Klaas Vaak entertainment. Dit entertainment is zo leuk gedaan! Je kan met een zandkabouter meelopen met een rondje door het park waarbij je andere ophaalt bij de boshaltes en je loopt dan naar het Poorthuys toe. Natuurlijk heb ik zelf niet meegedaan aan de wandeling want ik was al bij het Poorthuys, maar het was zo leuk om een hele stoet kinderen achter een zandkabouter naar je toe zien lopen. Toen ze daar waren leerden ze ons hoe we ons konden verstoppen voor Klaas Vaak om hem te verrassen. Na de verrassing vertelde Klaas Vaak een verhaaltje dat identiek was aan het verhaal van de Sprookjesmusical Klaas Vaak die in 2013/2014 draaide in het Efteling Theater. Toen het verhaal was afgelopen liep iedereen weer weg en bleef ik nog omdat ik graag een foto wou van Klaas Vaak. Toen ik die had ben ik ook weer teruggegaan en ben de volgende dag naar huis gegaan. Al met al was Efteling Bosrijk weer hartstikke leuk om te zijn en verheug ik me nu al op aankomende zomer want dan zit ik er weer met wat vrienden!

Jelmer

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.