Open dag in vakantiepark Efteling Loonsche Land

Al een poosje geleden, op 28 mei 2017 was er speciaal voor Efteling abonnementhouders een open dag georganiseerd in vakantiepark Efteling Loonsche Land. Hier was ik uiteraard bij aanwezig.

De open dag

Zelf had ik het geluk dat ik tijdens hemelvaart kampeerde op camping de Klokkenweide vlakbij Loon op Zand. Dit betekende dat we het eerste tijdvak konden kiezen aangezien we niet lang hoefden te reizen. We hadden de fietsen meegenomen vanuit Groningen en we zijn door de Loonsche en Drunsche Duinen naar het vakantiepark gefietst.

Toen we aankwamen in het vakantiepark konden we onze fietsen in een tijdelijke fietsenstalling zetten. Hierna liepen we naar het Loonsche Land hotel en kregen we een informatieboekje/plattegrond van het park. Hierop stonden de huisjes aangegeven waar je binnen kon kijken en waar de medewerkers stonden die je kon vragen voor meer informatie.

Loonsche Land hotel

Nadat we het plattegrond boekje gekregen hadden zijn we het Loonsche Land hotel ingelopen. Hier kon je restaurant de Proeftuyn bezoeken. Toen wij er waren was het nog vrij rustig en hebben we het restaurant rustig kunnen bekijken. Later ging de bar ook nog open, dit was niet gepland maar op veler aanvraag werd dit toch gedaan. Helaas hadden ze nog geen Loonsche Land koffie op voorraad waar ik anders zeer nieuwsgierig naar was. Het restaurant zelf ziet er wel aardig uit maar mist naar mijn idee net die Efteling touch. Mijn eerste indruk was dat ik een random La Place restaurant binnen liep. Daarnaast ziet de grote eetzaal er net uit als een willekeurige schoolkantine. Wat dan wel weer leuk is zijn de gekleurde stoelen en de vele planten die er staan. Dit zorgt voor sommige rustigere plekken die gescheiden zijn van de grote zit zaal. Verder is er nog een speciale kinderhoek met leuke vermaakspullen en kan je goed in de keuken kijken.

Lees ook: Biologisch eten in restaurant de Proeftuyn

Naast het restaurant hebben we niet veel meer van het hotel kunnen zien. Ongetwijfeld zal ik in de toekomst nog logeren in een van de kamers van het hotel en als het zover is zal ik er een bericht over schrijven.