Oud en nieuw ’15-’16 vieren in de Efteling

Allereerst wens ik jullie allemaal vanuit een spekglad Groningen een gelukkig en sprookjesachtig 2016! De scholen zijn hier vandaag eventjes dicht dus heb ik ruim de tijd genomen voor het eerste berichtje in 2016. We zijn feestelijk begonnen vanuit de Efteling dit jaar. Knallend vuurwerk en een enthousiast publiek bij het meezingfestijn van Jelle Amersfoort.

Het begin van de avond

Wij waren op 31 december 2015 al vanaf 11:00 in het park aanwezig. We hadden gedacht dat het een drukke dag zou worden aangezien er later op de dag een uitverkocht evenement zou zijn. Gelukkig bleek dit mee te vallen. We hadden deze dag zo ongeveer 15 rondjes achter elkaar kunnen doen in Baron 1898. Rond 17:00 hadden we nog heerlijk relaxt zitten eten in Polles Keuken maar rond 18:00 werden we letterlijk en figuurlijk het restaurant uitgezet aangezien het park zou gaan sluiten. Als wij eenmaal buiten de poorten staan kunnen we er ook direct weer in want het park was weer geopend voor mensen die een oud en nieuw ticket hadden.

Als we het park inlopen krijgen we een armbandje met twee uitdrukknopjes waarmee je een gratis oliebol en glaasje bubbels kon halen. Hier hebben wij geen gebruik van gemaakt omdat we hadden gehoord dat de oliebollen erg klef smaakten. Nadat we het armbandje om hadden gedaan lopen we rechtstreeks naar het Efteling Theater. Op het balkon van het theater spelen de Efteling Muzikanten verschillende liedjes. Erg leuk om te zien en het is tevens een leuke locatie. Als rond 19:00 we echt het park in mogen lopen gaan we als eerste naar het IJspaleis toe. Wij hadden op de plattegrond namelijk gezien dat hier een binnen enkele minuten Piano & Co. zouden optreden. Het optreden werd leuker naarmate de avond vorderde want toen kwamen er steeds meer bezoekers. Leuk om is een keer gezien te hebben maar we gingen snel weer verder.

Na het optreden van Piano & Co. zijn we alle bubbels & bollen verkooppunten bij langs gegaan in het park. In totaal waren er 9 verkooppunten in het park en er liepen tevens verschillende medewerkers tussen de gasten door om nog wat te kunnen verkopen. Toen we zo ongeveer het halve park hadden doorgelopen was het 23:00 en zijn we naar de Efteling Brink gegaan voor het gezamenlijke aftelmoment.

Aftellen en vuurwerk!

De plattegrond gaf aan dat rond 23:00 op de Efteling Brink het meezingfestijn van Jelle Amersfoort zou beginnen. Hierna zou het gevolgd worden door het aftelmoment en vuurwerk. Wij waren gelukkig op tijd en hadden mooie plekken achter de levensbron (de fontein op de Efteling Brink). Het meezingfestijn was net zo gezellig als voorgaande zomers op het Carnaval Festivalplein. Naast het hoofdpodium stonden nog twee grote schermen waarop je het optreden kon zien en waar tevens een grote aftelklok op stond. Een kwartier voor tijd was het meezingfestijn afgelopen en kwamen Kendrik de vuurprins en Jelka de Sneeuwprinses het podium op om het vaste liedje te zingen die bij hun entertainment act hoort. Op de achtergrond dansten Efteling bewoners mee. Tien seconden voor 00:00 gingen we gezamenlijk aftellen en zo rond 00:00 ging het vuurwerk de lucht in vanaf het Kinderspoor. Voor de vuurwerkshow was winter Efteling muziek gebruikt en ik vond dat ze soms het vuurwerk niet heel goed hadden getimed. Het neemt niet weg dat het allemaal mooi was maar je miste toch net iets. Een gemiste kans Efteling…

Na de vuurwerkshow die ongeveer 10 minuten duurde trad Baby Blue op. Hier hadden we geen zin in dus we zijn rustig richting Aquanura gelopen. Op de theatervlonder hadden we nog de Tiësto Efteling Aquanura show gekeken. Na de show gingen we weer naar huis. Zelf heb ik erg genoten van deze avond en hoop ik er volgend jaar weer bij te zijn!

Jelmer

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.