Poffertjes eten in de Efteling

Tegenover het Stoomcarrousel complex ligt al sinds 1992 zelfbedieningsrestaurant ’t Poffertje. Eigenlijk was ik hier altijd voorbij gelopen maar op 5 mei 2017 ging ik er voor het eerst eten.

Omschrijving

Aan de buitenkant is het restaurant gethematiseerd als een poffertjeskraam die zo van de kermis af kan komen. Dit past natuurlijk mooi binnen het thema van het Stoomcarrouselpaleis dat hier tegenover ligt. Voor het horecapunt ligt een ruim terras dat voor een deel op de houten planken van het restaurant en voor een deel op de houtsnippers die voor het restaurant liggen is geplaatst.

Binnen is het nog steeds gethematiseerd als een ouderwetse poffertjeskraam. Er zijn verschillende nisjes die vernoemd zijn naar verschillende grote plaatsen in Europa. In het midden van het restaurant staan lange zitbanken met tafels waar je met de hele familie aan kan zitten. Helaas was het tijdens ons bezoek smoor druk in het restaurant en waren we genoodzaakt ergens in een hoekje te gaan zitten.

Het eten

Helaas zijn mijn eerste ervaringen met dit restaurant niet al te goed. Wij hebben daar namelijk gezeten en waren benieuwd na hoeveel minuten we werden opgemerkt door de bediening. Helaas duurde het maar liefst 30 minuten voordat de bediening doorkreeg dat wij daar in die hoek zaten en nog geen bestelling hadden opgenomen. Tot overmaat van ramp kregen we een medewerker die duidelijk niet met deze drukte om kom gaan. Hij nam onze bestellingen op maar schreef twee keer dingen op die we niet genoemd hadden. Hier hebben we de beste man op moeten verbeteren en uiteindelijk na meer dan een uurtje gewacht te hebben kregen we onze poffertjes.

Zelf had ik gekozen voor de poffertjes van de chef en dat waren deze keer de poffertjes met verse aardbeien en gesmolten boter. Mijn gezelschap hadden de poffertjes met banaan en warme chocoladesaus en poffertjes naturel gekozen. Gelukkig maakte het eten weer veel goed want man dit smaakte lekker! De poffertjes waren duidelijk net gemaakt want ze waren nog heerlijk warm. Ze waren rijkelijk bedenkt met poedersuiker en er was genoeg evenwicht tussen de verse aardbeien en de poffertjes.

Als het niet aan de bediening lag ga ik hier vaker eten want dit waren echt goede poffertjes. Helaas hadden meerdere mensen dat gemerkt waardoor het dus behoorlijk druk was toen wij er aten. De volgende keer toch maar even kijken of er veel mensen zijn. En zo niet? Dan zie je mij daar nog wel is zitten!

Een gedachte over “Poffertjes eten in de Efteling

  1. Klinkt goed! Om heel eerlijk te zijn was ik er ook altijd voorbij gelopen maar je verhaal geeft reden genoeg hier volgende keer eens een hapje te gaan eten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.