Polles pannenkoekenfestijn

Bij Polles Keuken verkopen ze Polles Pannenkoekenmix waarmee je thuis zelf de pannenkoeken van Polles Keuken kan maken. Mij leek dit leuk om te combineren met het Polles Pannenkoekenboek dat in 2015 uitkwam dat ik al reeds in mijn bezit had. Zodoende 1+1=2 dus gingen wij deze combinatie uitproberen.

Polles Pannenkoekboek

In de zomer van 2015 bracht de Efteling samen met Unieboek | het Spectrum Polles Pannenkoekboek uit. Dit boek is geschreven door Suzanne Stougie en vormgegeven door Yvonne Jimmink /Cameron Studio en de Efteling. Het kookboek is in de stijl van Polles Keuken. In dit boek staan allemaal recepten voor pannenkoeken, desserts en andere lekkernijen. Het boek is onderverdeeld in verschillende categorieën. Zo kunnen we leren bakken met Polle, hartige pannenkoeken maken met Rattar, zoete pannenkoeken maken met Pardoes en Pardijn. Taartjes maken met Aliciana en desserts met Koning Pardulfus. Daarnaast geeft grootmagister Almar tips voor Gluten- en lactosevrije pannenkoeken. Vele recepten kom je ook tegen in Polles Keuken maar sommige ook niet. In het boek staan ook de ingrediënten voor het pannenkoekbeslag als je dat zelf wil maken (maar dat kan je natuurlijk ook uit een pannenkoekenmix doen). Daarnaast geven ze tips om de pannenkoeken leuk op te dienen of voor hulp. Ook staan er wat puzzeltjes in het boek voor als je je mocht gaan vervelen. Het is een erg leuk boek in de verzameling voor mensen die graag koken combineren met de Efteling.

Het pannenkoekenfestijn kan beginnen

Op 14 augustus 2016 had ik twee vrienden uitgenodigd bij mij thuis om een Polles Pannenkoekenfestijn te organiseren. Wat was het idee? Heel simpel, ik had in Polles Keuken een pakje Polles Pannenkoekenmix gekocht. Nu was ik van plan een paar pannenkoeken te gaan maken uit het Polles Pannenkoekenboek met de Polles Pannenkoekenmix. Nu hadden we uitgekozen om de Pannenkoek met appel-kaneelvulling en de pannenkoek met krokante wafeltjes te maken. Zodoende begon ik met twee andere mensen aan het bakken van normale pannenkoeken met Polles Pannenkoekenmix. Het voordeel van deze Pannenkoekmix is dat je als enige water hoeft toe te voegen en je mix is klaar. Daarnaast kleeft de pannenkoek niet heel erg in de pan en bakt het lekker soepel. Na een poosje hadden we de pannenkoekenmix opgebakken en hadden we eigenlijk net te weinig. Daarom besloten we het recept voor een normale pannenkoek uit Polles Pannenkoekboek te proberen. Dit beslag was iets moeilijker om te bakken omdat het wat vast bleef plakken aan de pan.

Toen we uiteindelijk alle pannenkoeken gebakken hadden hebben we op tafel allemaal schaaltjes gezet waarin witte chocola, aardbeienjam en versnipperde stroopwafels zaten voor de pannenkoek met krokante wafeltjes. Daarnaast hadden we geschilde en gesneden appeltjes gekookt in een pan met wat kaneel en die pan op tafel gezet. Toen we allemaal zaten ging het grote pannenkoekenfestijn beginnen. De bedoeling was dat ieder gewoon een blanke pannenkoek pakte (je mocht kiezen tussen een pannenkoek van de Polles Pannenkoekenmix of eentje met het recept uit Polles Pannenkoekenboek) en hem zelf belegde met al het lekkers dat op tafel stond. Zelf probeerde ik als eerste één pannenkoek van Polles Pannenkoekenmix zonder beslag om te kijken hoe deze smaakte. De Polles Pannenkoekenmix pannenkoek smaakte erg lekker, na deze pannenkoek nam ik een pannenkoek volgens het recept uit Polles Pannenkoekenboek en belegde ik het met de witte chocola, krokante wafeltjes en aardbeienjam. Deze soort pannenkoek kan je ook kopen in Polles Keuken als seizoenspannenkoek en hij smaakte echt heerlijk! Na deze pannenkoek op gegeten te hebben besloot ik als laatste een pannenkoek van Polles Pannenkoekenmix te proberen met de appel-kaneel vulling. Deze pannenkoek was albijna net zo lekker als de vorige die ik had gehad en smaakte dus wederom heerlijk. Het gezelschap waarmee ik vond het ook heerlijk smaken en we hebben met zijn allen heel erg genoten van ons Polles Pannenkoekfestijn. Nu moet ik toegeven dat de pannenkoeken met Polles Pannenkoekenmix net ietsje lekkerder waren dan die met het recept uit het boek. Dus de volgende keer als ik pannenkoeken thuis ga bakken neem ik gewoon weer een pakje Polles Pannenkoekenmix mee en gaan we weer smullen van andere pannenkoeken uit dit boek!

Jelmer

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.