Relaxt sfeertje op Midsummer Festival 2016

De Efteling vierde op 18 juni 2016 voor de tweede keer in haar geschiedenis Midsummer Festival. Het park was verdeeld in 5 gebieden met ieder speciaal entertainment. Sommige gebieden waren goed en sommige waren slecht. En met een relaxte festivalsfeer kwam het zeker goed zal je denken.

Binnenkomst

Als wij rond 12.00 bij het park aankomen dan zien we op het Huis van de Vijf zintuigen al direct de eerste decoratie voor het Midsummer Festival, namelijk een grote opblaasbare zon onder het woord Efteling. Wij moesten ons met ons ticket melden bij kassa 18 & 19, als wij hiernaartoe lopen zien we nog twee opblaasbare bloemen hangen. Nadat wij door de ticket controle zijn gekomen komen we aan op het Theaterplein. Op dit plein stond een klein autootje waaruit voornamelijk radiomuziek kwam. Ook stonden er medewerkers die geluk koekjes aan je uit deelden en waarmee je prijzen kon winnen zoals een muzikale rit in de Pagode en in de Gondoletta gaan als het donker is. Als je geen prijs won dan zat er een klein papiertje in met teksten zoals ‘You are more fun than a rollercoaster’ en ‘Pak de zon en straal’.

Midsummer Area

Tot aan 18.00 merkten we niks van het Midsummer Festival en hebben we verschillende attracties gedaan. Wat opviel was dat het redelijk druk was in het park met mensen die gewoon een dagje Efteling gingen doen en niet kwamen voor het Midsummer Festival. Deze mensen herkende je snel omdat ze geen armbandje om hadden, deze had je wel om als een combi-ticket had omdat je hiermee exclusief toegang kreeg tot de Speelweide. Rond 18:00 sloot het park en was de Speelweide (ook wel Midsummer Area te noemen) tot 19:00 exclusief geopend voor mensen met een combi-ticket. Voor de gelegenheid was er een houten vloer neergelegd om het gras te beschermen tegen de vele mensen die er zouden komen te staan. Rondom deze houten vloer stonden allemaal tijdelijke horecakarren die bijvoorbeeld Wraps, Pizza, Ice Tea of een Aardappel verkochten. Zelf was ik van plan om hier iets te gaan kopen maar voor deze karren stonden lange rijen met mensen die ook iets wouden en het eten was aan de prijzige kant. Daarom heb ik gewacht tot na 19:00 en heb ik toen ergens anders in het park wat te eten genomen. Aan de kant die grenst aan de dubbele laan stonden geen horecakarren. Aan de linkerkant van de ingang was een plek ingericht als een voetenbadje. Mensen die dit wouden doen konden plaats nemen in een kruiwagen en konden kiezen tussen drie verschillende wateren waar ze hun voeten in wouden doen (warm, lauwwarm of koud). Aan de rechterkant van de ingang stond een muur waar je een sticker in de vorm van een tegeltje op kon plakken. Hier kon je zelf wat op schrijven. Sommige spreuken waren grappig om te lezen en van andere snapte je het doel niet. Tussen 18:00 en 19:00 traden Maycke en Suzan & Freek op. Het gebied was dit uurtje behoorlijk vol omdat iedereen die een combi-ticket had zich hier moest melden. Na 19:00 verlieten veel mensen, net zoals wij, het gebied om het park weer verder in te gaan.

Sssilent Summer area

Nadat we van de Midsummer Area waren gegaan zijn we naar de Sssilent Summer area geweest die bij het Heksenpad zat naast het Spookslot. Een groot gedeelte van deze area bestond uit de Silent Disco. Bij aankomst kreeg je een koptelefoon, deze kon je opzetten en vervolgens kon je kiezen tussen drie zenders. Achter in het bos was een klein dj-studio gemaakt waarvandaan de drie zenders bestuurd werden. Er lagen allemaal kleine dansvloertjes op de grond en je kon dansen op de muziek die je hoorde via de koptelefoon. Toen wij er waren en de koptelefoon opzette vroegen de dj’s of we allemaal naar voren wouden komen om een groepsfoto te maken. Iedereen met koptelefoons rende naar voren om mee te doen en iedereen zonder koptelefoon keek ons raar aan omdat we in één keer naar voren rende en er een foto werd gemaakt. Op deze area was naast de Silent Disco ook nog wat horeca waaronder de groene fee die gratis drinken schonk dat naar Absinth smaakte. Als decoratie stond er nog de ketel van de heks, een overblijfsel van het sprookjesmysterie uit 2009.

Summer Fun area

Op het Ruigrijk/Vliegende Hollander plein was de Summer Fun area. Op deze area hadden ze een groot podium neergezet met twee grote kleurrijke bollen. Het nut van deze bollen ontbreekt bij mij compleet. Je kon hier zoeken tussen lp platen en als je een mooie lp-plaat had gevonden kon je deze aanvragen. Zelf vond ik dit concept niet heel spetterend. Het meeste wat je hoorde was ordinaire radiomuziek en daarbij stond het ook erg hard. Als ik met andere mensen van de groep wou kletsen moesten we albijna naar elkaar schreeuwen om elkaar te verstaan. Nee als dit er volgend jaar weer is dan zal ik er niet nog is naartoe lopen. Het doet een groot teniet aan de sfeer op dit plein.

Wat dan wel weer leuk was aan dit plein was een slakkenrace. Wij deden voor de grap mee met dit spelletje. Er stond een man met een bord voor zich waar slakken op zaten. Je kon als omstander een slak uitkiezen en bepalen op welke kleur vak hij kwam te staan. Als er vier slakken klaar stonden werd een startsein gegeven en de slak die als eerste aan de rand van het bord was gekomen had gewonnen. Nu was mijn slak zo slim om over te lopen naar de kleur geel (ik had voor rood gekozen). Dit deed hij door over de slak van mijn tegenstander te gaan. Helaas werd mijn slak daardoor gediskwalificeerd. Maar de andere slakken gingen ook naar een andere kleur toe en daardoor had er maar één iemand gewonnen en werd de rest gediskwalificeerd.

Sweet Summer area

Nadat wij met de stoomtrein (die sinds tijden ook weer in de avond rijdt) van Ruigrijk naar Marerijk gingen kwamen we aan in de Sweet Summer area. Ook deze area liet me niet erg verrassen. Op het Ton van de Ven plein stond DJ Kit-T die radiomuziek draaide. Midden op het plein was een soort verhoogd podium waar de meiboom van vorig jaar doelloos stond. Op dit podium dansten elfjes met bezoekers op de muziek van DJ Kit-T. Rondom het podium liepen steltenlopers rond die waren vormgegeven als wandelende takken. Deze steltlopers deden naast het rondlopen en (tot hoever ze dat konden) mee dansen op de muziek ook niet veel. Op het gras tussen station Marerijk en het Ton van de Ven plein hadden ze schommels neergezet waarop elfjes schommelden en waarmee je op de foto kon. Dit vond ik dan wel weer leuk. Ik kan er niet bepaald een reden voor geven waarom ik de elfjes op de schommel leuk vond maar het had iets heel liefelijks en natuurlijks. En daar staan de elfjes in Droomvlucht denk ik ook voor.

Summer Night area

Op de plattegrond werd deze area aangegeven als de plek om het ultieme zomergevoel te krijgen. Toen wij er kwamen rond een uur of 22:30 viel het erg tegen. Vorig jaar zaten er acteurs in de bootjes die lichtjes in het water wierpen. Hierdoor bleven de lichtjes ook in het midden van het meer liggen. Deze keer zagen we letterlijk een motorboot lichtjes in één keer het water in stoppen. Dit heeft als nadeel dat alle lichtjes in één keer naar de zijkant van de rivier dobberen. Hierdoor gaat het effect van de magische vijver weg. Gelukkig waren wij nog op tijd om de lichtjes verspreid te zien liggen over het meer. De lichtjes hadden de vorm van een bloem en veranderden van kleur. Jammer was wel dat er niet zoals vorig jaar een wandeling langs de vijver was. Dit keer kon je zelf om de vijver lopen. Op het wensbron eiland speelden Suzan & Freek afgewisseld met Suitz wat muziek. Wij hebben met onze groep even gekeken aan de kinderspoor kant en daarna zijn we in het donker nog de Pagode in geweest om te kijken hoe het effect er van boven af uitzag.

Wat wel een heel cool effect gaf was het Midzomerlicht op de Pardoes Promenade. Ze hadden een lasershow boven de hoofden van het publiek gemaakt waar je onder of zelfs doorheen liep. Wij hebben daar ook gewoon even gekeken naar hoe het eruit zag. Het gaf echt een heel cool effect. Naast ons stonden twee medewerkers die waarschijnlijk hadden meegewerkt aan deze lasershow. Ze vroegen ons namelijk direct naar wat we ervan vonden. Wij zeggen dat we het hartstikke mooi vinden en dat het wel vaker terug mag komen. Helaas zeiden ze dat dit echt exclusief voor het Midsummer Festival was. Zelf vond ik het erg leuk om er dit jaar bij te zijn. Maar of ik volgend jaar nog een keer kom weet ik niet. Daarvoor is het denk ik niet de moeite waard.

Jelmer

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.