Rustig eten in Panorama self-service

Nadat het al bijna een jaar geleden is dat ik heb gegeten in Panorama à la carte besloot ik laatst een bezoekje te brengen aan het andere horecapunt dat in de historische gebouw zit, namelijk Panorama self-service.

Omschrijving

Zo tegen halfzes loop ik door de grote gang Panorama self-service binnen. Als eerste kom je aan in het freeflow gedeelte. Hier kan je links de warme gerechten, soepen en maaltijdsalades uitzoeken en rechts staat het drinken. Als je uit het freeflow gedeelte loopt heb je ruime keuze om te gaan zitten.

Je kunt rechtdoor lopen waardoor je in de uitbouw terecht komt. Hier is erg veel zit mogelijkheid en is het erg licht vanwege de glazen muren en het glazen dak. Tegen de muren aan staan hier grote blauwe banken en verder zijn er tafels met stoelen te vinden. Aan deze uitbouw grenst ook een groot (overdekt) buitenterras met kleurrijk meubilair. Vanaf hier heb je mooi uitzicht op de Siervijver en is het heerlijk vertoeven in de zomer. Enig nadeel aan dit terras is dat het grenst aan het Kleuterhof waar een grote stappiano staat die erg veel geluid produceert.

Binnen heb je verder nog zitmogelijkheden in de voormalige opkamer. Dit is een kleine verhoogde ruimte vlak naast de gethematiseerde afruimband. Hier staan lekkere banken en zijn de tafels net wat groter dan in de uitbouw. Tijdens mijn eerste bezoek ging ik hier ook zitten.

Het eten

In het freeflow gedeelte had ik tijdens mijn eerste bezoek gekozen voor de gemarineerde spareribs met knoflooksaus, groenten en frietjes. Toen ik dit bestelde werd het ter plekke warm gemaakt. Er stonden drie medewerkers waardoor je hier snel je bestelling kreeg. Mijn gezelschap had gekozen voor de krokant gebakken kibbeling met remouladesaus en frietjes. Nadat we dit gekozen hadden zijn we gaan zitten in de voormalige opkamer. De gemarineerde spareribs waren grote stukken die goed gemarineerd waren. De groenten vielen mij wel wat tegen omdat je kon proeven dat ze opgewarmd waren en niet ter plekke klaargemaakt. De gebakken kibbeling die mijn gezelschap had smaakte wel erg lekker in combinatie met de remouladesaus.

Lees ook: het eigenwijze Panorama à la carte restaurant

Naar mijn gevoel had ik bij dit bezoek niet genoeg ervaring opgedaan om een goed beeld te krijgen van het restaurant. Daarom besloot ik hier een aantal dagen later nogmaals te gaan eten. Deze keer bestelde ik de maaltijdsalade tonijn die erg goed in de smaak viel. De maaltijdsalades zijn over het algemeen goedkoper dan de warme gerechten in dit restaurant maar vullen net zo goed. Het was wel jammer dat ik nog een stuk of vijf graatjes in de tonijn kon vinden wat absoluut niet de bedoeling is. Het was erg lekker en voor die prijs had ik het zeker niet verwacht.

Panorama self-service is op zich een goed restaurant. Voor mij blijft Panorama á la carte toch boven dit restaurant staan omdat je daar meer kwaliteit in het eten proeft en de sfeer wat rustiger is. In dit restaurant is het over het algemeen vrij rustig wat dan wel weer fijn is. Voor gasten die op zoek zijn naar een rustig zelfbedieningsrestaurant in de Efteling is dit de ideale optie!

Een gedachte over “Rustig eten in Panorama self-service

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.