Rustige plekjes in de Efteling – deel 2

Het hoogseizoen staat weer voor de deur! Dat betekent urenlang wachten, zomerse tempraturen en langere openingstijden. De Efteling, het drukste attractiepark van Nederland wordt rond deze periode door honderden bezoekers bezocht. Maar gelukkig zijn er altijd rustige plekjes waar je even kan bijkomen. Hier een paar van mijn favoriete rustplekjes in de Efteling.

Het pad naast Aquanura

Niet zo lang geleden is het pad naast Aquanura die naar Fata Morgana leidt (her)opent. Het mooie aan dit pad is dat je hier door een leuk stukje groen gaat waar maar weinig mensen lopen. Daarnaast heb je fotowaardig uitzicht op Fata Morgana en het Efteling Theater. Sinds het voorjaar van 2016 mag je weer als normale bezoeker over dit pad lopen als er geen Aquanura show draait, draait deze wel dan is het pad afgesloten vanwege de vuur tanks die dan in gebruik zijn.

Pad achter de Piraña

Achter de Piraña ligt een lang geasfalteerd pad dat vanaf het Steenbokplein naar Joris en de Draak loopt. Grenzend aan dit pad ligt een groot grasveld waar weer een vijver aan ligt (beter bekend als de Karpervijver). Tijdens zonnige dagen is het op dit gras heerlijk vertoeven in de schaduw van de vele bomen die daar staan. Halverwege dit pad komen we aan bij de houten loopbrug welke leidt naar het eiland van de Piraña. Deze brug is wel kenmerkend want je kan hem al bijna vanaf het hele pad zien. Lopen we nog iets verder dan komen we bij een stuk waar je naar voorbijvarende bootjes van de Piraña kan kijken. Hier zat vroeger een honinggraat muur maar deze is vervangen door een net tijdens de renovatie van de Piraña uit 2013-2014. Lopen we hier weer voorbij dan maken we een flauwe bocht naar links en komen we aan bij de lifthill van Joris en de Draak. Het eindpunt van dit rustige pad beschouw ik bij draak Edna van Joris en de Draak.

Dit pad kan over het algemeen redelijk rustig beschouwd worden gezien de activiteiten die er te doen zijn. Om de zoveel tijd rijdt er ook de stoomtrein langs. Wat ik zo mooi vind aan dit pad is dat het niet verscholen ligt in het groen, het is een ruim en groot pad en toch is het er rustig. Dit is natuurlijk logisch aangezien er geen attracties staan maar toch vind ik dat altijd wel leuk. Nu hebben al redelijk wat liefhebbers ideeën geopperd om hier een achtbaan te bouwen maar wat mij betreft hoeft dat niet. Laat dit pad maar lekker een wandelpad zijn!

Grasveld naast de Python

Nog zo een rustige plek in de Efteling is het grasveld naast de Python. De Efteling houdt deze optie open voor een nieuwe attractie maar totdat daar niks gebeurd kunnen wij er nog over schrijven! Dit grasveld laat erg veel denken aan de Speelweide, ook een open vlakte gras in de Efteling. Het grasveld zie je niet snel vanuit het drukke Ruigrijk dus lopen mensen er snel voorbij. Toen ik er kwam om de foto’s te maken was er niemand. Het was die dag zo ontzettend warm en dat zorgde ervoor dat iedereen de schaduw opzocht. Helaas kan je dat niet vinden op dit grasveld, het ligt al bijna compleet in de zon namelijk. Als enige aan de zijkant van het grasveld stonden nog wat bomen en daar was het heerlijk vertoeven in de schaduw. Daarnaast zie je de Python weer eens vanuit een heel ander perspectief!

Het stuk grond naast het Volk van Laaf

Naast het Volk van Laaf ligt een stuk grond met één duwdraaimolen en een stel wippen. Dit stukje wordt ook door de meeste mensen over het hoofd gezien en dat maakt dit een rustig stukje Efteling. Ook van deze locatie heeft de Efteling aangegeven het als toekomstige bouwgrond te willen gebruiken. Dit willen ze doen als de kantoren verhuisd zijn en het huidige kantoorgebouw (Stuurhuys) gesloopt is. Dan heeft het attractiepark er namelijk een grote lap grond bij voor een grote attractie. Naast dit stuk Volk van Laaf is er ook achter het Volk van Laaf haast nooit iemand. Dit komt omdat hier deels een dienstpad ligt van het Gildehuys naar de kantoren van Raveleijn. Maar ook deels een pad dat toegankelijk is voor parkbezoekers en dat parallel loopt aan de Europalaan. Op deze twee plekken kom ik niet zo heel vaak omdat het simpel weg gewoon in een uithoek van het park ligt. Daarnaast is er (zoals bij de meeste rustige plekken) weinig interessants te doen.

Jelmer

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.