Rustige plekjes in de Efteling – deel 3

Het hoogseizoen staat weer voor de deur! Dat betekent urenlang wachten, zomerse tempraturen en langere openingstijden. De Efteling, het drukste attractiepark van Nederland wordt rond deze periode door honderden bezoekers bezocht. Maar gelukkig zijn er altijd rustige plekjes waar je even kan bijkomen. Hier een paar van mijn favoriete rustplekjes in de Efteling.

Het Theaterplein

Er is één plein in de Efteling die het over grote deel van het jaar uitgestorven is en dat is het plein voor het Efteling Theater. Dit plein ligt vrijwel in een uithoek van het park en was zo aangelegd met het idee van een nieuw te realiseren rijk, namelijk Uitrijk. Sinds vandaag (2016) is daar nog maar bar weinig van te zien en daardoor lopen er niet veel mensen over dit plein. Op het plein zelf staat in steen een patroon van een Efteling E. Dit plein is kan als enige als druk beschouwd worden als er een musical draait in het theater maar voor de rest is het er meestal uitgestorven.

De siertuin

Aan het einde van de Sprookjesbos route ligt tegenover de Chinese Nachtegaal een mooie tuin waar het meestal ook rustig is. In deze tuin zijn verschillende dingen te vinden. Zo staan er bijvoorbeeld de Gedenkzuil waar de drie grondleggers van de Efteling staan, het Grimmbeeld en een beeldje ter ere van 10 jaar kindervreugd (deze is geplaatst toen de Efteling 10 jaar bestond). Verder is er nog een klein prieeltje waar een wit bankje in staat. Precies hetzelfde bankje staat ook bij het fotopunt van het kasteel van Doornroosje. Vanuit de tuin heb je mooi uitzicht op de Vliegende Fakir en de Chinese Nachtegaal. Uit geluidsboxen komen natuurlijke geluiden en er ligt een vijvertje in waar vissen in zwemmen die je niet mag voeren. Verder is er een extreem bol bruggetje maar dat staat hier als enige hartstikke leuk! Zelf vind ik dit een van de mooiste plekjes Efteling en hoop ik dat de Efteling deze plek nog lang mag koesteren.

Het pad achter Villa Volta

Toen Raveleijn geopend werd in 2011 werd getracht bezoekers uit de attractie te laten doormiddel van een nieuw aangelegd pad dat achter Villa Volta loopt. Dit pad loopt van Kindervreugd langs de nooduitgangen van Villa Volta naar het Wapen van Raveleijn. Het pad loopt parallel naast een dienstpad dat naar de kantoren van Raveleijn gaat. Je ziet de achterkant van Villa Volta en passeert hierbij de nooduitgang van de tweede voorshow. Als je je oor tegen deze deur legt hoor je Hugo praten. Toen wij hier liepen en we aankwamen bij het Wapen van Raveleijn hadden we wat koffie besteld en hebben we op het terras van het restaurant gekeken naar de show.

Groepsplek achter de EHBO van het Marerijk

Toen ik met een andere Efteling liefhebber praatte gaf hij me als tip de zitplek achter de EHBO van het Marerijk. Zelf had ik nog niet nagedacht over deze plek. Stiekem wist ik ook niet hoe je er moest komen omdat ik er nog nooit geweest was, ik had het als enige een paar keer gezien vanuit de Stoomtrein. Gelukkig wist iemand waarmee ik liep wel hoe je er moest komen dus even later waren we op pad naar deze groepsplek. Mijn eerste indruk was niet heel spetterend. Er stond een boom waar allerlei teksten in gekerfd waren. Je hebt uitzicht op de groene loods muur van het Stoomcarrousel complex en ziet telkens personeelsleden langs lopen die naar de personeelskantine die zich daar ook bevindt. Op deze plek zelf staan een paar groepsbagage kluizen waarvan je de sleutel kan halen bij de EHBO zelf. Verder staan hier wat picknicktafels waarvan er bij één al een tafelblad ontbreekt. Toen wij er aankwamen kwam de stoomtrein net langs en hier kan je vlakbij komen. Als enige een simpel gaas op een stokje zit tussen deze plek en de spoorrails. Persoonlijk gaf deze plek mij dus totaal niet het Efteling gevoel weer. Leuk om is gekeken te hebben maar ik hoef er niet nog is te komen.

Jelmer

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.