Slapen in het Landhuys van Efteling Bosrijk

Van maandag 13 t/m woensdag 16 juli 2015 logeerde ik met een paar vrienden in het Landhuys van Efteling Bosrijk. Vanuit onze kamer hadden we prachtig uitzicht op het Efteling Golfpark en we hebben ondertussen gebruik gemaakt van een aantal voorzieningen. 

Het Landhuys

Het was voor mij de eerste keer dat ik in Bosrijk logeerde. Wij kwamen aan bij de receptie en kregen onze sleutel (in de vorm van het kaartje, hetzelfde principe als in het Efteling Hotel). Nadat wij dit kaartje gekregen hadden samen met een reisbescheiden boekje gingen we op pad naar het Landhuys dat helemaal achter in Bosrijk ligt. Eenmaal voor het Landhuys houden we ons kaartje tegen een scanner aan waardoor de deur opent. We lopen een verbrede gang in. Aan onze rechterkant stond een nutteloze balie en de toiletten. Voor ons is de huiskamer en aan de linker en rechterkant zijn de trappen en de liften. De liften en trappen bevinden zich in de twee licht gekleurde torens van het gebouw. Wij zaten in appartementsnummer 762 en deze bevond zich op de zesde verdieping dichtbij de liften. Wij doen de deur open door middel van ons pasje tegen de scanner te houden en lopen zo naar binnen. De gang ziet er klein uit, aan onze rechterkant zitten de deuren naar de wc en de badkamer. Voor ons hangt een plankje aan de muur waarop voorleesboekjes en de slaapmutsen liggen. Als we linksaf slaan komen we in de woonkamer. Deze is opgedeeld in drie delen. Vanuit de gang gezien van links naar rechts: de tweepersoonsbedden, de kitchenette met eettafel en als laatste de zithoek. De bedden storen niet in de kamer, als je wilt kan je ze nog uit elkaar schuiven. De kitchenette en de eettafel vielen een klein beetje tegen. In alle appartementen in Bosrijk (Poorthuys en Landhuys) zitten deze. Je bent albijna verplicht om ergens anders te gaan eten want er zit geen gasfornuis in de kitchenette. De eettafel is soms wat aan de kleine kant als je er met vier personen wilt ontbijten. De kitchenette mist ook een vaatwasser. Deze zit wel in de normale huisjes maar dus niet in de appartementen. De zithoek lag bij ons aan de raamkant. Wij hadden prachtig uitzicht op het Efteling Golfpark.

Voorzieningen in Efteling Bosrijk

Tijdens ons verblijf hebben we gebruik gemaakt van een aantal voorzieningen. De eerste dag hadden we allemaal wel zin om te zwemmen na een dagje Efteling en zodoende zijn we naar het Badhuys gelopen. Toen we naar het Badhuys liepen hebben we een kleine stop gemaakt in het Eethuys om te vragen of we hier ook een pizza konden eten. Helaas kon dit niet in het Eethuys en moesten we daarvoor helemaal terug naar het appartement om via de telefoon door te geven dat we een pizza wouden (beetje dubbelzinnig maar ja…). We besloten om eerst maar te gaan zwemmen in het Badhuys. Toen we hier kwamen zijn we snel de twee bubbelbaden ingedoken die tussen de stroomversnelling liggen. Hierna gingen we het grote bad in waar boven een paar emmers hingen die om de zoveel tijd omkiepen. Helaas was dit effect defect dus hebben we ze niet in beweging gezien. Toen we weer aankwamen in ons appartement hebben we geprobeerd het Eethuys te bellen voor twee pizza’s maar deze waren niet bereikbaar vanwege grote drukte dus is iemand van ons door de stromende regen naar het Eethuys gerend om door te geven dat we twee pizza’s wouden (dat nu dus plots wel weer bleek te kunnen). En jawel, even later kwam de pizza bezorger de twee pizza’s brengen die trouwens heerlijk smaakten.

Op dag twee zijn we in alle vroegte naar de receptie gegaan omdat bleek dat er twee latten van mijn lattenbodem van mijn bed gebroken waren. Hier hebben we gevraagd of ze het konden repareren. Dit bleek uiteindelijk maar liefst tot de volgende dag te duren! Een beetje sneller had wel gemogen hebben omdat iemand van ons gezelschap nu de paar dagen dat we er waren op een kapotte lattenbodem had geslapen. Wel lag er een excuusbriefje op de tafel. Op deze dag zijn we vanuit het Efteling Park teruggegaan met het Dotto-Treintje dat tussen Bosrijk en het park pendelt. Dit is een leuke trein die je nog redelijk snel vervoerd naar Bosrijk (ligt er natuurlijk aan of er een boshalte dicht bij je huisje/appartement ligt). Ook was er nog muziek aanboort van deze auto die vormgegeven was als een trein. Voor de rest hebben we drie leuke dagen gehad in Efteling Bosrijk en hopen we er volgend jaar weer te komen!

Jelmer

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.