Tijdelijke zomerse horeca in het park ’16-’17

Tijdens het hoogseizoen van 2016 had de Efteling tijdelijke horeca op verschillende plekken in het park staan. Tijdens de zomer heb ik zo af en toe lekker gesmuld met alle nieuwe horeca. Lees hier alle horeca die ik geprobeerd had op de Speelweide.

Fresh Lemonades

Een van de tenten op de speelweide was de Fresh Lemonade tent. Deze tent werd gerund door het bedrijf Frsh Matters. Je had de keuze uit de smaken: Komkommer/munt/citroen, Grapefruit/rozemarijn/honing, watermeloen/munt/citroen, sinaasappel/munt/citroen of sinaasappel/dragon. Toen ik voor het eerst wat ging halen bij deze tent nam ik de Watermeloen/munt/citroen smaak. Het drinken verraste me erg positief. Nu kwam het mede doordat het erg warm was en dan lekker koud drinken altijd welkom is, maar de smaak was ook verrassend lekker! Verder heb ik ook nog de smaak Grapefruit/rozemarijn/honing geproefd. Persoonlijk hoop ik meer van dit soort horeca in het park tegen te komen. Het is gezond, lekker en verkoelend op warme dagen. Naast deze pop-up tent zijn de limonades ook te koop bij de Gulden Gaarde.

Asian Streetfood

Op de speelweide stond ook een tentje van Conimex waar je Asian Streetfood kon kopen. Zelf heb ik daar eenmalig een springrol kip genomen. Dit is een soort Loempia die niet gefrituurd is en waar rijstnoedels en kip inzaten. Hiernaast kreeg je nog een schaaltje met een pittige saus en een zure salade. Tijdens het eten ervan kon ik er maar niet achter komen of ik het lekker of niet lekker vond. Het smaakte in ieder geval heel appart en na een paar dagen erover nagedacht te hebben was het toch lekker voor één keertje maar niet meer. Het bakje en glaasje waar je het in kreeg kon je zo weggooien. Van alle tijdelijke horeca heeft dit horecapunt me het meest verbaast omdat ik nog steeds niet weet wat ik ervan vond. Wat ik dan wel leuk vond aan dit horecapunt was dat de Efteling wel denkt aan de internationale gast, daar was dit horecapunt ook voornamelijk op gericht.

Fish & Chips

Een paar dagen later hadden we zin in Fish & Chips en hebben we deze gehaald. Voor deze tent stond een rij omdat het allemaal vers wordt klaar gemaakt en het daardoor ook langer duurde. Tevens waren de medewerkers hier erg vrolijk en maakten ze snel een praatje met je. De medewerkers vroeg voor hoeveel personen en pakte een vis uit een bak. Deze vis begon hij ter plekke te bakken samen met de friet. Vijf minuten later kregen we twee borden met Fish & Chips. Deze Fish & Chips ziet er ten eerste echt heerlijk uit. Gelukkig maakte hij de verwachtingen van mij ook waar want het was ook gewoon lekker. Je had grote stukken vis die versgebakken waren, en dat kon je ook wel proeven. Het waren dikke frieten en ze hadden er lekkere mayonaise en vissaus bij. Al met al goede combinaties!

Burgers & Hotdogs

Na deze Fish & Chips gingen we naar de Burgers & Hotdogs tent van Unox. Hier haalden we een broodje Unox summer special. Deze kan je ook halen bij de Unox karren die verder in het park staan. Eigenlijk is het een normaal broodje Unox met een speciale saus en gefrituurde uitjes erop. Het was erg lekker en vulde verrassend goed! Het was leuk om te zien dat ze in de zomer ook een speciale versie van dit broodje hebben.

Het is goed om te zien dat de Efteling rond de zomerperiode veel tijdelijke horeca neerzet. Het plein op de speelweide had een leuke sfeer en tijdens het Negen Pleinen Festijn speelden de Efteling Muzikanten hier vaak hun liederen, dit gaf een leuke sfeer! Jammer was wel dat het plein vaak gesloten was als het te warm was. Dan was het namelijk zo warm in de tentjes dat ze sloten. Hopelijk een les voor volgend jaar, want dan mag dit best terug komen!

Jelmer

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.