Tijdelijke zomerse horeca in het park ’16

Tijdens het hoogseizoen had de Efteling op verschillende plekken in het park tijdelijke horecapunten geplaats. Zelf probeerde ik alle tijdelijke horecapunten bij langs te gaan en deze beschrijf ik nu ook in dit bericht.

Pop-Up restaurant de Vrolijke Noot

Tijdens het hoogseizoen werd er voor de huidige Vrolijke Noot een pop-up tent van New York Pizza neergezet. De tent was gethematiseerd met houten betimmering, een houten terras, veel circus attributen en een tentzeil. Langs het terras dat normaal aan de zijkant van het horecapunt ligt waren nu allemaal poster over het circus neergehangen. Over het algemeen leek het niet echt Eftelings en was het meer gethematiseerd als een strandtent. Nou was de normale Vrolijke Noot (die gethematiseerd was als een victoriaans orgel) ook niet bepaald Eftelings omdat deze in 2009 tijdelijk geplaats was om de vraag naar een horecapunt op te vangen nadat de Likkebaerd gesloopt was. Hierna bleek dat bezoekers nog behoefte hadden aan wat te eten bij de uitgang en is de Vrolijke Noot blijven staan.

Met het openen van het pop-up restaurant is het assortiment er wel op vooruit gegaan. In de normale Vrolijke Noot verkochten ze vooral friet en een vette hap. In de pop-up tent verkopen ze ook friet samen met: pizza(punten), salades, verschillende soorten gebak, belegde broodjes en verschillende snacks van de garnituur. Zelf hoop ik dat ze dit uitgebreide assortiment doorzetten als de oude Vrolijke Noot terugkomt. Al het eten werd bereid door medewerkers van New York Pizza. Toen ik een hapje ging eten bij de pop-up tent nam ik twee pizzapunten van €3,75. Toen ik deze had besteld raakte ik aan de praat met de medewerker van New York Pizza. Toen ik uiteindelijk mijn twee pizzapunten kreeg waren ze lekker warm en smaakten ze prima. De medewerker vertelde dat ze vers gemaakt waren en dat het restaurant goed liep. Hierdoor mochten ze één maand langer blijven staan dan gepland was. Toen ik de twee pizza punten op had ging ik verder op pad in het park.

Wafels op een stokje op het Ton van de Ven plein

Op het Ton van de Ven plein had de Efteling een klein groen hutje neergezet waar ze wafels op een stokje verkochten. Binnen in het hutje was een toonbank te vinden waar de toppings op stonden. Rechts achterin stond het apparaat waarmee de wafels gemaakt werden. Je kon dus zelf zien hoe je wafels gemaakt werden. De medewerker spoot drie lange slierten in dit apparaat en legde er een stokje in. Toen deed ze het apparaat dicht en even later waren de wafels klaar. Je betaalde €3,00 voor één losse wafel die je in een bakje kreeg en zelf kon belegen met drie soorten sauzen waar je uit kon kiezen (chocola, karamel en aardbei) en drie verschillende toppings (stukje chocola, spekkies en nootjes). Toen ik het samen met twee andere personen bestelde wisten we niet wat we konden verwachten. Toen we het eenmaal met van alles belegd hadden hebben we echt gesmuld! Het was gewoon heerlijk maar dit kwam vooral door de toppings. Je kan nu wel een discussie gaan doen over de prijs die wat aan de hoge kant was maar daar hebben wij ons niet heel erg om bekommerd. Zelf zou ik dit nog wel is willen nemen voor dezelfde prijs.

Pizza bij het Carnaval Festival plein

Op het Carnaval Festival plein verkopen ze in een geel hutje drie verschillende kleine pizza’s. Het interieur van deze hut was ongeveer hetzelfde als die bij het Ton van de Ven plein. Rechts achterin de hut was deze maal ook het apparaat te vinden waarmee de pizza’s gemaakt werden. In deze hut echter waren de pizza’s niet vers gemaakt. Toen ik vroeg om een pizza peperoni van €4,00 haalde de medewerker van onder de toonbank de pizza tevoorschijn en haalde ze die door het apparaat. De pizza’s zijn gelijk aan die je ook kan kopen bij ’t Melkhuysje bij Baron 1898. Mijn pizza was opzich wel lekker maar iemand anders uit mijn gezelschap die dezelfde pizza had was aan één kant aangebrand. Dit kwam omdat deze kant langer dan de andere kanten in het apparaat had gezeten. Het viel me wel een beetje tegen dat de kwaliteit van twee pizza’s die na elkaar uit het apparaat komen niet hetzelfde is.

Loempia bij Station de Oost

Nabij Station de Oost was een kar te vinden die verschillende soorten Aziatische snacks verkocht van het bedrijf Mr Long. Deze kar was gethematiseerd met bamboe. Als het horecapunt gesloten was kon je op de luifel een sprookje lezen over een draak die een culinaire schat uit het verre Oosten bewaakt. Het horecapunt verkocht: Kip Kung Fu, Vietnamese Loempia’s, Mini Loempia’s en Seafood swings. Achter in de horecakar werden de snack gefrituurd. Iemand uit mijn groep nam één loempia voor €1,80 en deze zag er lekker uit een was goed gevuld. Het valt me op dat de Efteling de laatste tijd erg veel Aziatische snacks probeert te verkopen doormiddel van foodtrucks (Speelweide, Ruigrijk en Midsummer Festival). Zouden we dan toch misschien zometeen in een vast horecapunt van de Efteling loempia’s kunnen kopen? Het viel me namelijk wel op dat de loempia’s goed in trek zijn.

Verse friet bij de Halve Maen

Vlakbij de loempia kar stond ook de verse frietkraam. Terwijl een deel van ons gezelschap de loempia’s haalden waren ik en nog wat andere mensen meer geïnteresseerd in de verse friet. Voordat ik hier ging eten had ik al hoge verwachtingen omdat andere mensen hadden gezegd dat het erg lekker was. Toen we wat wouden bestellen werd ik ten eerste verrast door het enthousiasme van de medewerkers van Friethoes waarvan deze kar was. Wat ik wel jammer vond was dat de tent eerst Hans & Frietje heette en dat dit sprookje op de luifel stond maar deze helaas zijn weggehaald. De reden is mij totaal onduidelijk want ik vond het er wel altijd grappig op staan. Je kon kiezen voor een grote of een kleine portie biologische friet. Omdat we niet enorme honger hadden, hadden we een kleine portie friet besteld die €2,60 koste. Je kan zo proeven dat deze friet de beste was in de hele Efteling. Ten eerste was het biologisch en op een of andere manier kan je dat gewoon proeven. Ten tweede hebben ze hier echte mayonaise gebruikt en niet de Friteslijn van Remia die ze voor de rest overal in het park gebruiken. Zelf hoop ik dat de Efteling later deze soort friet en mayonaise overal in het park gaat inzetten want het was gewoon heerlijk! Het was eigenlijk jammer dat ik de kleine portie had, want een grote had er ook zo ingekund!

House of Kebab op het Fata Morgana plein

Op het Fata Morgana plein stond het House of Kebab die broodjes kebab en pizza verkochten. De tent was aan de buitenkant wel wat oosters gethematiseerd en stond op een mooie plek. Zelf had ik helemaal geen zin in nog meer eten (zat nog vol van alles wat hierboven genoemd is) maar iemand anders uit mijn gezelschap had wel zin in een broodje kebab. Nu hadden we de keuze om het broodje te halen bij de Oase of bij de tijdelijk horeca. Zoals je begrijpt was de keuze snel gemaakt en liepen we even later met een goed gevuld broodje kebab in onze hand. Deze kebab is echt vers van het spit en dat proefde je wel. Daarnaast was het ook nog goed gekruid en smaakt het veel beter dan bij de Oase. Dit was gewoon lekker eten en opzich vond ik het ook jammer dat ik er niet gewoon één besteld had. Het viel mij wel op dat het eten bij de horecakarren kwalitatief beter is dan bij de normale horeca van het park. Laat dit een les zijn voor de Efteling dat het beter kan!

Jelmer

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.