Touren met de Sprookjesmusical Pinokkio in Groningen

In 2015 stond op het podium van het Efteling Theater de sprookjesmusical Pinokkio op de planken waarover ik al een bericht had geschreven. Precies een jaar later stond deze musical op de planken van het Martiniplaza Theater in Groningen voor de on tourversie. Hier ben ik naartoe gegaan.

Het Martiniplaza Theater in Groningen

In het weekend van 29 en 30 oktober 2016 speelde de Sprookjesmusical Pinokkio drie voorstellingen in het Martiniplaza Theater in Groningen. Het Martiniplaza is geopend in 1969 en bevat een theater, beurscomplex, evenementenlocatie, topsporthal en is tevens een tentamenlocatie. In de Martiniplaza hebben al meerdere Efteling musical gestaan namelijk de Sprookjesmusical Klaas Vaak en een paar Sprookjesboom musicals. Tevens is Martiniplaza één van de opstap plaatsen voor de Efteling bus van OAD.

Zelf had ik iemand die in een rolstoel zit uitgenodigd om mee te komen. Hierdoor kregen we rolstoelplekken aangewezen helemaal links achterin. Beetje jammer wel want de zaal zat niet helemaal vol en de eerste paar rijen voor ons waren gewoon leeg. Oftewel we zaten gewoon een beetje prompt verloren linksachter. Opzich was het wel jammer, maar opzich ook wel weer leuk want je kan heel goed de interactie met het publiek zien.

Tijdens onze voorstelling was er een technisch mankement waardoor de musical stop gezet moest worden vlak voordat Pinokkio in de monstervis terecht kwam. Het gebeurde vrij onverwachts want de muziek stopte ermee, de lichten gingen aan en er werd omgeroepen dat er een technisch mankement was. Na vijf minuten werd de voorstelling weer hervat en spoelden ze nog een stukje terug. Knap van de acteurs dat ze dan toch even uit het verhaal worden gehaald en daarna gewoon weer verder spelen, wij hebben er niks van gemerkt dat ze een onderbreking hadden gehad.

Aan het einde van de voorstelling stond in de foyer een Pinokkio pop-up shop waar ze voor het eerst de Sprookjesmusical Pinokkio dvd verkochten voor €15,00. Bijzonder was dat je hier niet kon pinnen en dus ergens anders geld moest ophalen.

Verschillen met de versie in het Efteling Theater

Er zijn wel wat verschillen bij mij opgevallen tussen deze show en de show die in het Efteling Theater heeft gedraaid. Er is wat gerommeld met de cast. Zo zijn er nu vijf jongens die Pinokkio spelen (Thijmen Staps is nieuw) en worden de Vos en de Kat door Joey Schalker gespeeld in plaats van Barry Beijer. Tijdens de voorstelling waar ik naar toe ging speelde Thijs Overpelt Pinokkio.

De verhaallijn is vrijwel identiek met die in het Efteling Theater op een paar dingen na. Zo heeft het Martiniplaza geen gangpad in het midden van de zaal zoals Efteling Theater wel heeft. Hierdoor gebeurd er niks in de zaal en word alles opgevoerd op het podium. Verder hadden ze ook maar één podium tot de beschikking en waren er geen linker en rechterpodium bij zoals het Efteling Theater heeft. De pier die vanaf het publiek naar het podium ging ontbreekte ook. Dit had als nadeel dat Gepetto niet met de boot het publiek in kon varen maar gewoon weg liep van het podium om een boot te zoeken. Verder was de musical hetzelfde als in het Efteling Theater en heb ik er zoals vanouds weer van genoten.

Jelmer

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.