Voor het eerst eten bij Toko Pagode

Toko Pagode, al gelegen in het park sinds 1987 heb ik altijd links laten liggen om te eten. Zondag 2 oktober had ik voorgenomen om er voor het eerst een hapje te eten en dit had ik dan ook gedaan. 

De omschrijving

De Toko Pagode ligt, zoals je al wel zou verwachten rechts naast de ingang van de Pagode. Het is een klein rond horecapunt dat voor een deel een overdekt terras heeft waar sta tafels staan waar heel subtiel eetstokjes doorheen zijn geprikt. Verder heeft het nog een buitenterras aan allebei de kanten.

Het interieur bestaat uit een toonbank waar alle topping en rijst/noedels bakjes stonden. Op de muur hangen twee tv’s waarop de prijzen en de reclame voor een bepaald menu te zien zijn. Verder waren hier nog een aantal magnetrons waar je eten in wordt opgewarmd. Opzich ziet het restaurant er wel aardig uit maar is het niet des Eftelings gethematiseerd.

Het eten

Bij de Toko Pagode werken ze met een vast menu waar je eigenlijk uit moet kiezen. Ten eerste kies je of je Bami Goreng, Nasi Goreng, Mihoen Goreng of Nasi Pandan wil. Daarna mag je een topping kiezen (Daging Smoor, Ajam Saté, Chicken Teriyaki, Chicken Tika Massala, Ikan Assem Manis, Babi Pangang of Yellow Thai Tofu Curry). Deze konden zowel zoet als zuur zijn. Als je dit eenmaal gekozen had mengde de medewerker het door elkaar, warmde het op in de magnetron en gaf het bakje aan je.

Zelf had ik voor de Mihoen met Ikan Assem Manis gekozen. Deze topping was gebakken kabeljauw in zoetzure saus. De andere persoon waarmee ik was hadden Bami Goreng met babi Pangang genomen. Toen wij dit hadden besteld zijn we met ons eten de Gondoletta ingegaan. Ik moet zeggen dat het me positief verrast heeft. Zelf ben ik namelijk niet heel erg van de Thaise/Chinese keuken en was het een grote gok om het te nemen. Maar de gok was het zeker waard. Deze topping was soms wel wat aan de pittige kant en er zaten stukken paprika tussen die niet gesneden waren. Verder vulde het eten meer dan ik dacht en ben ik zeker van plan hier nog een keer wat te gaan eten.

Jelmer

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.