Vragen stellen aan de directie van de Efteling

Op 8 november 2014 werd er sinds jaren weer een vragenronde georganiseerd met de directie van de Efteling in samenwerking met Efteling fansite de Vijf Zintuigen. Er waren twintig deelnemers geselecteerd die vragen mochten stellen. Hier zat ik ook tussen.

Begin van de dag

Mij leek het leuk om op deze dag voor de vragenronde een meeting te organiseren met mijn facebook groep Efteling liefhebbers, onder elkaar. Zodoende had ik om 11:00 afgesproken met de deelnemers van de meeting voor de ingang van het IJspaleis. Hiermee hadden we verschillende attracties gedaan en zo rond 14:00 melden we ons bij de ingang van het Droomvlucht Paleis voor de vragenronde. Toen we hier aankwamen mochten we naast de normale wachtrij van Droomvlucht gaan wachten totdat de deuren opengingen.

De vragenronde

Toen we eindelijk deze evenementenlocatie binnen liepen namen we een kopje koffie en gingen zitten op een van de vele stoelen die hier stonden. Aangezien ik een van de twintig vragenstellers was moest ik rond het gangpad gaan zitten zodat de microfoon makkelijk bij me kon komen. Het Droomvlucht Paleis is een erg mooie evenementenlocatie. Je loopt eerst door een grote gang waarnaar je link een grote ruimte ziet die vol stond met stoelen die uitkeken op een podium met twee stoelen en een PowerPoint. Zo rond 14:30/14:45 begon echt de vragenronde. Op het podium zaten Efteling-directeur Fons Jurgens en operationeel directeur Coen Bertens. Verder stond Manager Marketing & Communications Koen Sanders erbij die de vragenstellers noemde.

Voor deze vragenronde waren ruim 100 vragen ingestuurd en de 20 beste mochten de vragen ook daadwerkelijk vragen. Er werden verschillende vragen gesteld waar antwoorden uit kwamen die wij soms ook nog niet wisten als liefhebbers. Na de eerste vraag lieten ze een kort filmpje zien die was gemaakt voor het Efteling personeel met de toekomstvisie van de Efteling. Speciaal voor de vragenronde lieten ze die ook aan ons zien. Verder heeft de Efteling bekend gemaakt waarom er geen Halloween avonden worden georganiseerd (het past niet binnen de Efteling). Verder kwamen Hartenhof en Uitrijk nog aan bod. Mijn vraag was als 17de aan de beurt. De vraag luide als volgt: ‘Hoeveel meer bezoekers verwachten jullie met het openen van de dive-coaster Baron 1898?’. De reactie was voornamelijk dat ze wel iets nieuws moesten openen wouden ze een stijging zien in de bezoekersaantallen. Een specifiek antwoord gaven ze niet. Dat was wel een minpuntje aan deze vragenronde. Sommige antwoorden lieten ze erg open en ze gingen er ook niet heel diep op in. Wel werd ons sommige dingen duidelijk maar vooralsnog bleef alles erg vaag en terughoudend.

Na ongeveer een uur was de vragenronde afgelopen en kon je nog op de foto met de drie personen. Wij besloten echter om uit het Droomvlucht Paleis te gaan en weer attracties te doen in het park. Zelf vond ik het erg leuk dat er zo een vragenronde als dit werd georganiseerd in een evenementenlocatie die geen eens zo vaak open is. Daarnaast was het ook erg bijzonder om te bedenken dat jouw vraag uit de 100 vragen is gekomen die gesteld mocht worden. Bovenal heb ik erg genoten van deze dag en hoop ik er volgend jaar weer bij te zijn!

Jelmer

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.