Winterse horeca ’17-’18 testen

Tijdens de Winter Efteling 2017-2018 verschenen er weer, net zoals voorgaande jaren, verschillende tijdelijke horecapunten in het park. In dit bericht hieronder ga ik beschrijven wat er te koop was tijdens deze Winter Efteling editie.

Horeca in het vernieuwde IJspaleis

Het vernieuwde IJspaleis had dit jaar een groter assortiment in de horecaverkoop. Het voor mij naamloze horecapunt is ook helemaal op de schop gegaan. Het ziet er een stuk moderner en frisser uit dan voorgaande jaren.

Op het menu staan onder andere verschillende soepen, hartige en zoete versnaperingen en verschillende soorten dranken. Tijdens mijn eerste bezoek besloot ik op het terras naast het horecapunt plaats te nemen. Er was erwtensoep, appelflap, glühwein en een warme mok chocolademelk besteld. De erwtensoep was erg goed gevuld maar miste de rookworst erin. Verder heb ik tijdens dit eerste bezoek vooral genoten van de sfeer van het IJspaleis.

Tijdens het avondeten ging ik hier nog een keer langs en besloot ik om een redelijk dure quiche en een halve rookworst te kopen. Nu had ik nog nooit een quiche gehad en het bleek een kleine hartige taart te zijn gemaakt uit opgeklopte eieren en groenten, vegetarisch dus! Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het me positief verraste en dat het wel redelijk vulde. Of het de prijs waard was ben ik nog niet helemaal over uit. Tijdens het tweede bezoek zat ik boven op het horecapunt waar je een leuk uitzicht hebt over het IJspaleis en waar het vrijwel altijd lekker rustig is.

Flammkuchen bij Symbolica

Nieuw tijdens deze Winter Efteling editie was dat het park Flammkuchen verkocht. Dit gebeurde uit een hiervoor omgebouwd horecapunt nabij Polles Keuken. Flammkuchen zijn een soort Duitse pizza’s. De Efteling verkoopt drie verschillende smaken: spek, tonijn en een vegetarische variant en ik heb die met tonijn gekozen. Na het lange wachten kreeg ik dan wel een verse Flammkuch in mijn handen gedrukt die ik heerlijk heb opgegeten in de wachtrij van Symbolica. De Flammkuch was rijkelijk bedekt en smaakte redelijk, soms een beetje smakeloos maar dat kwam omdat niet overal evenveel garnituur lag. Verder zou ik hier nog wel een tweede variant willen proberen maar tijdens mijn bezoek was het erg druk bij dit horecapunt waardoor ik besloot dit uit te stellen tot de volgende editie.

Horeca bij het Steenbokplein

Op de markt die er dit jaar weer was bij de Bob, zijn verschillende tijdelijke horecapunten te vinden. Zo was er in één van de koekoeksklokken een kraampje gevestigd waar je een broodje schnitzel kon kopen. Dit broodje zag er echt goedgevuld en lekker uit. Lekkere harde broodjes met een stuk schnitzel ertussen. Erg lekker!

Lees ook: verrassingen van de Winter Efteling

Verder waren er ook deze winter Efteling verse stroopwafels te koop bij het Steenbokplein. Hier werden ze letterlijk voor je neus klaargemaakt en kreeg je ze warm in je handen gedrukt. Niet vergetende dat de stroop nog uit de wafels liep. Hier kan ik erg van genieten. Verder stonden op het steenbokplein nog de gebruikelijke horeca zoals de Eigenheymer kraam die er het hele jaar staat.

Meer winterse horeca

Op verschillende plekken in het park zijn diverse soorten shortcakés te koop. Ze hebben drie smaken die goed te combineren zijn met de verschillende soorten warme chocolademelk die je kan kopen bij de Vreugdevuren. Zo heb ik bij het vreugdevuur op het Ton van de Ven plein een lekkere Sneeuwwitje gehaald (witte chocolademelk) met een White Chocolate Caramel shortcaké. Wel aardig maar erg zoet allemaal. Persoonlijk heb ik liever de shortcaké Rocky Road die ik heb gehaald in Station de Oost.

Verder verkochten ze ook dit jaar weer een speciale Unox winterspecial met gerookte spek en ui. Deze zag er erg lekkere en winters uit. Bij aankoop van het broodje Unox kreeg je, net als de voorgaande Winter Efteling edities, een Efteling muts cadeau. Het was dezelfde muts als bij de vorige edities.

Tijdens de Winter Efteling wordt er natuurlijk ook warme chocomel verkocht van het merk chocomel. Bij aankoop kreeg je een mok cadeau die je mee naar huis kon nemen als souvenir. Deze editie met een afbeelding van Pardoes en Pardijn. Na twee heerlijke dagen genoten te hebben van de Winterse Lekkernijen kan ik zeggen dat er weer een leuk assortiment is bedacht. Ben benieuwd wat ze bij de volgende editie in petto hebben.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.